Політичні розбірки навколо блокади Донбасу мають закінчитися, потрібен конструктив, - політолог

20 Фев 2017 16:15

Петро Охотін впевнений, що  із боротьби з корупційними схемами блокада перетворилася на політичні розборки між президентом і лідером партії "Самопоміч".

Петро Охотін впевнений, що із боротьби з корупційними схемами блокада перетворилася на політичні розборки між президентом і лідером партії "Самопоміч".

http://blogs.korrespondent.net/blog/events/3817440/

"Блокада має перейти в більш конструктивний рівень. Інакше вона виродиться як медіа-привід, поляже у міжпартійній боротьбі.Зараз конфлікт перейшов у іншу фазу. Із боротьби з корупційними схемами блокада перетворилася на політичні розборки між Андрієм Садовим і Петром Порошенком. Не здивуюся, якщо незабаром туди приїдуть Мураєв і Бойко – роздавати гуманітарку та розповідати про злочини Банкової. Так завжди трапляється, коли риторика підмінює аналітику, а гасла називають рішеннями", - пише експерт.

В той же час політолог зазначає, що серед українських політиків немає єдиної думки щодо вирішення цього питання.

"Парламент не дав консолідованої позиції щодо блокади. Проти блокади висловилися депутати від РПЛ. Немає однозначних заяв від «Народного фронту», «Солідарності» та «Батьківщини». Притаївши дихання, намотуючи кола серед владоможців, думають про те як понести менші втрати Рінат Ахметов і його команда. Їх мета – дати блокаді вичерпати себе, показати учасників блокування неконструктивними, інформаційно знищити", - вважає він.

Окремо Охотін відмітив екс-губернатора Донеччини та бізнесмена Сергія Таруту, який на його думку зайняв державницьку позицію стосовно блокади.

"Про економічні ризики від блокади згадав колишній губернатор Донеччини Сергій Тарута. Він вимагав перестати рекламуватися на Донбасі та припинити вирішувати політичні конфлікти через маніпуляції на війні, чи навіть торгівлі з окупованими територіями, закликав направити політичну енергію на пошук мирних рішень по звільненню Донбасу", - підкреслив експерт.

Нещодавно у НБУ заявили, що блокада Донбасу може вдарити по гривні.

Новые обещания