Почтовики заявляют об основаниях для разрыва контракта с получающим треть миллиона Смелянским

14 Ноя 2016 23:08

За 4,5 місяці перебування Смілянського на посаді гендиректора Укрпошти не було зроблено ЖОДНОЇ реальної справи.

"За 4,5 місяці перебування Смілянського на посаді гендиректора Укрпошти не було зроблено ЖОДНОЇ реальної справи, не прийняте ЖОДНОГО інноваційного управлінського рішення, - заявляє «Спілки поштовиків України» в зверненні до українських ЗМІ. - Натомість, завдяки вашому поблажливому ставленню до цього іноземця, який отримує місячну зарплату 333400 грн., півроку поспіль український інформаційний простір наповнюється різноманітними нісенітницями у його виконанні: про встановлення примірочних кабінок у ВПЗ, про створення поштового банку, про допомогу ЄБРР та МВФ, про кадрові конкурси в 10 областях, про річний прибуток за 2 місяці, про сільській e-commerce..."

"Два місяці після призначення Смілянського безліч ЗМІ безперервно цитували його марення про створення поштового банку. Знову таки, ніхто не брав коментарів у експертів. Врешті решт, Смілянський вимушений був визнати що створити банк неможливо, втім ваші заголовки «Смілянський зробить Поштовий банк» досі нагадують про цю ганьбу, - підкреслюється у зверненні. - Три місяці тому сотні(!) медіа розповсюдили вигадку Смілянського про те що Укрпошта за тиждень отримає допомогу ЄБРР. Він навіть не знав що ЄБРР надає не допомогу, а кредити. Запитайте його тепер – де та «допомога»?

В серпні він заявив що закінчить корпоратизацію Укрпошти до 2017 року, в вересні – що вже в першому кварталі 2017 року, в жовтні - що вона буде завершена до серпня 2017 року.

На прес-конференції в 1-й день роботи він розповів, що буде скорочувати управлінські штати – втім за 2 тижні на 15% збільшив центральний апарат управління і на 100% витрати на його утримання. Там же він обіцяв представити власний план дій – де той план?"

"Принагідно повідомляємо, що І.Смілянський, в порушення Наказу Мінінфраструктури №190 від 25.05.2016, не виконав жодного пункту Стратегічного плану розвитку УДППЗ «Укрпошта» на ІІІ та IV квартали 2016 року, - стверджують в Спілці поштовиків. - Зокрема, ним було провалене основне завдання (п.4.1.1. Плану) - перетворення УДППЗ «Укрпошта» в акціонерне товариство, термін виконання якого визначений у ІV кварталі 2016 року. Це є підставою для розірвання контракту з І.Смілянським, зрештою таких підстав вже десятки. Серед них – невиконання фінансового плану: збитки підприємства за ІІІ кв. 2016 р. склали 8.2 млн. грн., хоча до приходу І. Смілянського Укрпошта закінчила І півріччя з прибутком 19 млн. грн".

"В той же час, ЗМІ чомусь закривають очі на численні корупційні оборудки «нової команди», наприклад, на грандіозну аферу з закупівлею Укрпоштою поза системою ProZorro 3500 непотрібних комп'ютерів за завищеною на 15 млн грн. ціною; на закупівлю без тендерів пального та послуг за фіктивними договорами; на незаконне призначення позахмарних зарплат низці наближених до Смілянського осіб; на відсутність у нього допуску до секретної інформації та на неоприлюднення ним своєї декларації; на створення неефективної та витратної системи управління; на неготовність сотень одиниць транспорту до роботи у складних осінньо-зимових умовах та багатьох інших порушень, які вимагають притягнення його до відповідальності", - підкреслюється у зверненні.

"ОЛИГАРХ"

Новые обещания