Перезагрузка столичной власти: новые лица или волки в овечьих шкурах?

21 Май 2014 00:00

Сьогодні для київських виборців найскладнішим є процес своєрідного 'фільтрування' кандидатів. Бо до Київради переважно рвуться персонажі  надто 'хитрозроблені'. Це навіть не всім відомі пабати або кільчицькі. Для громади вони - начебто 'нові обличчя', насправді - сірі кардинали минулої влади

vibor

Достатньо поглянути на перший округ Голосіївського району.

Тут балотується такий собі Ігор Шпак. Він і зараз є депутатом Київради. Член земельної комісії від блоку Черновецького. Фігурант гучних скандалів останнього часу - починаючи від дерибану земельних ділянок і закінчуючи рейдерським захопленням Гостинного двору, що на Подолі. Шпак фігурує і в оприлюдненому нещодавно активістом Ігорем Луценком переліку 'земельних дерибанщиків'. Сьогодні, виконуючи заповіти Льоні-Космоса, активно засіває округ гречкою. А фінансує його кампанію такий собі В'ячеслав Супруненко - колишній зять Черновецького, повыдомляє pic.com.ua

Цей же округ опікує  Юрій Курінний. Виходець із Донецької області, за царювання Януковича його було посаджено керувати саме Голосіївською адміністрацією. Ще до роботи на Януковича, Курінний мав депутатське крісло в Київраді від блоку Литвина. Сьогодні він начебто змінив політичну орієнтацію, балотуючись від партії 'Права воля України'. Але це політичне новооутворення пов'язують з народним депутатом-регіоналом Василем Хмельницьким.  Він, до речі, відомий своєрідним рекордом: будучи членом Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, не був присутнім на жодному засіданні (дані 2011 року)! Як і належиться послідовному регіоналу, Курінний активно займається підкупом виборців.

Закінчує список 'нових облич'  Олександр Прогнімак, якого Національне бюро розслідувань України охрестило 'зеленим мафіозі'. Йому, зокрема, дають в цій установі таку характеристику: '... цинизма этому человеку не занимать: рубить парки, и одновременно вещать о том, что в Украине с экологией катастрофа - это, знаете ли, нужно быть первостепенной...' Прогнімак, за іронією долі, є очільником партії зелених. Керував екологічною службою міста - зелені зони тоді цинічно продавались і забудовувались. Замішаний в скандалах при відведенні земельних ділянок під забудову зелених зон, включаючи острів Жуков, що в Голосіївському районі.

Отаке перезавантаження влади. За останніми дослідженнями вибори мера має шанс виграти Кличко. Щодо окремих претендентів на депутатство в Київраді - ситуація не така однозначна. Цікаво буде, якщо 'гречкосії' таки пролізуть - мерові буде непереливки у такій корупційній компанії... Тож зараз актуальне завдання Кличка - забезпечити у Київраді більшість для нормальної роботи. А завдання киян - забезпечити мера однодумцями.

Новые обещания