Патріотична маска шахрая

26 Фев 2017 16:13

Щоб приблизно було зрозуміло, про кого далі йтиме мова, варто вказати, що дана особа є в базі ресурсу “Миротворець”, що вже говорить за себе.

Знайомтесь. Кривенко Сергій Олександрович 22.08.79 року народження. Мешканець Одеської області. Щоб приблизно було зрозуміло, про кого далі йтиме мова, варто вказати, що дана особа є в базі ресурсу “Миротворець”, що вже говорить за себе.

Посилання: https://myrotvorets.center/criminal/krivenko-sergej-aleksandrovich-3/

 69_main.jpeg

Сторінки в соціальних мережах

Вконтакте https://vk.com/id20547863

Facebook https://www.facebook.com/sergey.krivenko.1

Дослідивши його акаунти, можна дійти до думки, що перед нами патріот, порядна людина і відповідальний чоловік. Але це лише на перший погляд. Що ж, скелети в шафі Кривенка є, і спробуємо їх показати.

На тому ж таки Миротворцю є наступна інформація: “Трудовая деятельность:

08.1996 — 03.2004 — служба в органах внутренних дел, г. Одесса

03.2004 — 09.2004 — служба в органах налоговой милиции, г. Одесса”

Ми спробували встановити причини уходу Кривенка з роботи в міліції, і виявилось, що вони є дуже простими. Так, згідно інформації, опублікованої на ресурсі “Одеса-Медіа” (https://goo.gl/cTPb0h) , нашого “героя” поперли з МВС за ряд злочинів, в т. ч. пов’язаних із шахрайством. Крім того, по кримінальній справі № 19-924/2006 Іллічівським, а потім і апеляційним судом області, його визнали винним у скоєнні кримінальних правопорушень із використанням підробного посвідчення співробітника МВС.

Далі він трохи більше двох років офіційно є безробітним, з 2006 по 2013 рр. зареєстрований як приватний підприємець. В той же час він встигає пропрацювати ще на декількох посадах. Так,  Кривенко значився як начальник юридичного відділу кредитної спілки “Україна”. Тут доречно буде вказати, що дана структура займалась шахрайством у сфері кредитування фізичних осіб. За різними оцінками збитки, завдані діяльністю цієї структури становлять від 232 до 502 мільйонів гривень при тодішньому курсу долара 1 до 8.  Фактично обдуреними залишились більше семи тисяч вкладників, а сама схема стала однією з найгучніших афер в Україні.

Також до її діяльності був причетний адепт “русского мира” та особа, що винна у загибелі людей в будинку Профспілок в м. Одеса, відомий професійний шахрай Валерій Кауров.

Детальніше про кредитну спілку “Україна” можна прочитати тут (https://goo.gl/DuWMNj) та тут (https://goo.gl/OVJSDN). Про участь Кривенка там є відгуки на Одеському форумі (https://goo.gl/8QCpOn)

Згідно із інформацією з того ж сайту “Миртоворець”, наш “герой” також протягом двох років офіційно очолював компанію “Агро Південь-1”. Говорити про “подвиги” Кривенка та цього ТОВ можна дуже багато, але якщо тезово та лаконічно, то виходить наступне:

Дане підприємство займалось захоплпенням земель Комінтернівського (Лиманського) району Одеської області. Де підкупом, де шахрайством, а де відвертим психологічним та адміністративним тиском “Агро Південь-1”. Станом на квітень 2013 у володінні ТОВ значилось більше 10 000 гектар землі.

Ось декілька прикладів вище зазначеної діяльності:

Замітка у Вк про спроби “віджиму” землі в с. Кірове https://vk.com/notes229449958

Більш детально на ту ж тему від “Чорноморських новин” http://chornomorka.com/archive/a-2233.html та звернення до антирейдерського союзу підприємців України http://verhovenstvo.com/view/1755

Річ ще в тім, що підприємство Кривенка мало серйозну підтримку від райдержадміністрації, що значно полегшувало йому вести свою діяльність на ринку землі. Є навіть прямі звинувачення у цьому за період літа 2013го року, коли при владі знаходились регіонали. В мережі також є інформація, що Кривенко також був членом партії регіонів.

Зв’язки Сергія Олександровича з тодішньою владою простежуються в медіа-просторі ще в березні 2013го (https://www.048.ua/news/291159), де останній стає учасником сутичок проти представників ВО Свобода  в приміщенні Комінтернівської селищної ради. Під час тих подій Кривенко показав своє вміння користуватись газовим балончиком, діючи за вказівкою тодішнього голови РДА, також члена партії регіонів, Івана Марзака.

 69_main.jpeg

 

Ще одна новина про ті події доступна тут (https://goo.gl/hN6WUA) . За посиланням - збережена кеш-копія сторінки, оскільки з самого сайту статтю було нещодавно видалено.

69_main.jpeg

 

Вже зовсім скоро, в липні того ж 2013го року він став заступником голови тієї ж райадміністрації. Дивно, але чомусь Кривенку не завадила судимість, оскільки це є прямим порушенням закону “про державну службу” і забороняє обіймати державні посади. Але тим не менш, заступником голови райдержадміністрації він пробув аж до 15го року, в якому навіть встиг недовго побути в. о. голови РДА, але після приходу на посаду людини з команди Саакашвілі, його було звільнено з державної служби взагалі.

На даний момент Кривенко є депутатом в Одеській області, в Лиманській районній раді.

 

69_main.jpeg

Як вам такий Дід Мороз?

 

Оскільки вектор настроїв суспільства після подій на Майдані змінився, герой цієї публікації вирішив свою позицію змінити також. Характерним стало вміння його перевзуватись на льоту, і от Кривенко вже в тренді нинішніх реалій, тобто в вишиванці.

Але не зважаючи на патріотизм, який намагається він вдавати, справу минулих років усе одно мають продовження. Вже наприкінці минулого року в ЗМІ з’явилась інформація про черговий скандал, пов’язаний з одіозним діячем. Мова йде про селян, які обурені проверненням аферистської схеми з птахокомбінатом і його майном на суму більш 2.6 млн гривень. Детальніше за посиланням https://goo.gl/PbrFtp

Приблизно в цей же час група депутатів подавала запит до МВС для з’ясування ситуації з судимістю, про яку Кривенко нічого не вказав, балотуючись в депутати і заявляли про намір позбавити його мандату  https://goo.gl/iW3loH

А вже на початку цього року в мережі з’явилась інформація про те, як саме горе-депутат будує свій бізнес за рахунок видурення або із застосуванням тиску, відбираючи земельні паї https://goo.gl/5Xanke

Сьогодні ж Кривенко Сергій претендує на посаду голови райдержадміністрації, після того, як в області змінився очільник ОДА та у відставку подав ставленик Саакашвілі. Питання про його не- або призначення стане власне індикатором того, на що налаштований новий голова облдержадміністрації Степанов - чи це буде бажання зацементувати і укріпити вертикаль зразка часів Януковича, чи спроби змінити ситуацію на краще.

 Але тим не менш, питання про те, як раніше судима особа могла обіймати державні посади, і не понесла за це жодної відповідальності та чи повинен бути в нього й надалі мандат депутата, коли він знову порушив закон? Чи цікавлять українських правоохоронців та суспільство чисельні шахрайські схеми і інші злочини Кривенка, і чи залишиться він безкарним?

 

Новые обещания