Партія “ВОЛЯ” вимагає реформи: виборча система в Україні має бути пропорційною із відкритими списками

5 Апр 2017 15:46

Політична сила “ВОЛЯ” підтримує всі ініціативи стосовно змін нині діючої і критично недосконалої виборчої системи України.

Політична сила “ВОЛЯ” підтримує всі ініціативи стосовно змін нині діючої і критично недосконалої виборчої системи України. Про це під час мітингу перед Верховною Радою заявив нардеп від “ВОЛІ” Юрій Дерев’янко 4 квітня.

“Наша політична партія “за” усі ініціативи щодо зміни виборчої системи. На нашу думку, важливо боротися не з наслідками, а з причинами. Не так важливо, чому сьогоднішня чи інша акція проходить тут, адже цілі таких мітингів схожі – це виступи проти корупції, проти зловживань з боку влади, яка свої повноваження використовує для того, аби набити кишені, а не служити українцям”, - говорить депутат Верховної Ради Юрій Дерев’янко.

За його словами, українська влада через збільшення тарифів, введення абонплат і рейдерські захоплення підприємств відстоює інтереси не виборців, а вузьких кіл – олігархів.

“Закон про вибори є ключем для формування гідної влади в Україні”, - заявив представник “ВОЛІ”.

Парламентар також розповів мітинагрям під Радою про новий виборчий законопроект.

“По-перше, прийняття цього закону допоможе подолати корупцію в політичній сфері, адже кандидати обиратимуться прозоро – за відкритими списками. По-друге, політичну рекламу на час передвиборчої кампанії необхідно заборонити, тому що це змагання коштів, а не успішних ідей, кандидатів та їх переконань”, - пояснює Юрій Дерев’янко.

Він стверджує, що виборча система України повинна стати пропорційною, оскільки саме так можна подолати “мінуси” мажоритарки, коли за самовисуванцями ховалися представники колишньої “Партії регіонів” та олігархів, які показали тільки те, як вони вміють збагачуватися, обдираючи простих українців.

“Новий закон про вибори гарантуватиме те, що Верховна Рада України переформатується і відстоюватиме інтереси виборців. Такий парламент зможе обрати відповідний Кабінет міністрів, котрий зорганізує чиновників на всіх рівнях”, - говорить депутат.

Юрій Дерев’янко відзначив, що в такій владній вертикалі ефективно запрацює нове антикорупційне законодавство.

Представник “ВОЛІ” звернувся до мітингарів, аби ті розповідали про виборчий новий закон і його переваги своєму оточенню.

“Ми зможемо досягнути того, аби закон про вибори ухвалили, коли під стіни Верховної Ради України прийдуть три-п’ять тисяч людей. Коли закон змінять в інтересах простих українців, а не під чергові вибори. Таким чином ми захистимо наше майбутнє і майбутнє наших нащадків”, - каже депутат від “ВОЛІ”.

Відзначимо, що такі мітинги проводяться кожного вівторка. У цей час парламент України збирається на пленарні засідання сесії. Учасниками акції цього разу стали представники демократично орієнтованих сил та організацій: представники ГО “Хвиля” Наталя Новак і Віктор Чумак, народний депутат Сергій Лещенко та інші.

 

Новые обещания