Партія “ВОЛЯ” підтримує право українців на застосування вогнепальної зброї для захисту

8 Апр 2017 12:35

Члени міжфракційної групи “Право на захист” працюватимуть над законом, відповідно до якого регулюватимуться питання використання та застосування вогнепальної зброї з метою захисту.

Учора, 6 квітня, народні депутати Юрій Дерев’янко (“ВОЛЯ”), Тетяна Ричкова (“БПП”) та Ігор Луценко (“Батьківщина”) заявили про утворення міжфракційного об’єднання “Право на захист”. Парламентарі вирішили згуртуватися, аби створити законодавчий базис для надання громадянам України дозволу захищати себе та своїх близьких за допомогою вогнепальної зброї.

“Кожен українець має право на законних підставах мати змогу захистити життя та здоров’я, застосовуючи у разі потреби зброю”, - говорить депутат від політсили “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко.

Члени міжфракційної групи “Право на захист” працюватимуть над законом, відповідно до якого регулюватимуться питання використання та застосування вогнепальної зброї з метою захисту, пишет rating.net.ua

Зокрема, Юрій Дерев’янко акцентував на тому, що наша держава потребує чіткого і послідовного механізму обігу зброї. Саме з цією метою треба прийняти закон, в якому будуть детально прописані норми – від навчання користування зброєю і закінчуючи її застосуванням.

“Закон, який регулює обіг та використання вогнепальної зброї, в нашій державі відсутній. Усі процедури поки що регулюються Міністерством внутрішніх справ, яке видає відповідні документи”, - каже депутат від “ВОЛІ”.

За його словами, на сьогоднішній день українці часто стають заручниками обставин, коли довести право на захист стає важко.

“Нагадаю вам інцидент у Сухолуччі: грабіжник ввірвався до будинку і своїми діями спричинив загрозу життю та здоров’ю його власників. Тоді господар зміг успішно дати йому відсіч і захистити таким чином свою родину. Ця ситуація стала прецедентною, адже навіть поліція хотіла нагородити цього героя”, - розповідає про випадок в Сухолуччі народний обранець.

Також Ю. Дерев’янко згадав і про нагородну зброю для високопосадовців, коли в хід йдуть вже інші стандарти і підходи до її застосування і надання. А Україні, на думку нардепа, варто переймати успішний досвід інших держав щодо питання обігу стволів.

“Молдова, Грузія і Прибалтійські держави вже давно вирішили питання застосування вогнепальної зброї. І це, до речі, допомогло знизити в цих країнах рівень злочинності”, - говорить нардеп від “ВОЛІ”.

Тетяна Ричкова, представниця “БПП”, додала, що депутати нині працюють також над проектом закону щодо формування територіальної оборони.

“Ми повинні орієнтуватися на систему Швейцарії, де кожен громадянин може захистити своїх близьких. Українці теж мають право на захист і на використання зброї. Наші чоловіки мають бути в бойовій готовності, щоб в будь-який момент змогти захистити нас”, - каже депутатка.

Депутат від “Батьківщини” Ігор Луценко наголосив на тому, що новий закон про зброю перетворить українців на вільну націю.

“Треба боротися за те, щоб рабовласницький устрій було нарешті подолано. На його зміну прийде вільний лад, коли кожна особа отримає право на самозахист”, - говорить Ігор Луценко.

Відзначимо, утворення міжфракційного об’єднання депутатів “Право на захист” було анонсовано спікером парламенту Андрієм Парубієм.

Нагадаємо, що петиція українців до глави держави на право користування зброєю звичайними людьми зібрала рекордну кількість голосів “за”. Для прикладу, на сотню наших громадян сьогодні в Україні припадає сім одиниць вогнепальних стволів. Тоді як в Сполучених Штатах Америки – майже 89. Поки що українцям легально можна мати при собі електрошокери, пневматику, газові балончики і газові пістолети. Вогнепальна ж зброя доступна не всім категоріям населення, а спеціального закону для її використання немає. “Темні плями” в законодавстві дають змогу кваліфікувати дії осіб, яким довелося застосувати травматичну зброю для захисту, як перевищення межі самозахисту. Крім того, відповідно до Кримінального КодексуУкраїни, за носіння, продаж, збут, купівлю травматики можна потрапити за ґрати на термін 3-12 років.

Новые обещания