Наразі більше ніж 3000 членів Національної спілки архітекторів, а також уся громадськість Києва очікують на остаточне звільнення чиновника." /> Наразі більше ніж 3000 членів Національної спілки архітекторів, а також уся громадськість Києва очікують на остаточне звільнення чиновника." /> Підстава для Кличка: акт про те, що Андрій Вавриш – не корупціонер, підписав помічник мера

Підстава для Кличка: акт про те, що Андрій Вавриш – не корупціонер, підписав помічник мера

9 Апр 2015 17:38

Наразі більше ніж 3000 членів Національної спілки архітекторів, а також уся громадськість Києва очікують на остаточне звільнення чиновника.

Наприкінці березня 2015 року Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та Київський міський голова Віталій Кличко отримали досить цікавий лист від київського відділення Національної спілки архітекторів України.

В ньому йде мова про те, що архітектори вимагають «негайного початку реалізації процесу тотальної люстрації в сфері містобудування міста Києва та вилучення зі структур влади та притягнення до кримінальної відповідальності всіх тих, кого вже викрито у корупції, як це задекларовано Прем’єр-міністром та Президентом України». В іншому випадку не виключається навіть проведення публічних акцій громадської непокори. Що ж так обурило Національну спілку архітекторів? Справа в тому, що в нинішніх стінах КМДА процвітає корупційна мафія у сфері містобудування, яку очолює Вавриш А.В., пишуть vsekommentarii.com

І далі терпіти його діяльність у спільноти Києва вже просто немає сил…

До сьогоднішнього дня Андрій Валентинович обіймає посаду заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА та водночас начальника Служби містобудівного кадастру. Серед його функціональних обов’язків: 1) ефективне виконання напрямів роботи Департаменту щодо реалізації державної політики у сфері містобудування та архітектури, зокрема, створення та ведення містобудівного кадастру, 2) виконання державних програм, розробка і реалізація регіональних містобудівних програм, 3) спрямовує та координує процедури щодо аналізу інвестиційних пропозицій, які відносяться до повноважень Департаменту, 4) контролює виконання Департаментом та зокрема Службою законодавчих та нормативних актів, в межах делегованих йому повноважень і компетенції, 5) приймає у межах компетенції відповідні рішення з питань, що стосуються удосконалення діяльності Департаменту та деякі інші. Однак, що цікаво, всіма цими питанням оперує людина за відсутності відповідної освіти та досвіду роботи. Як же так сталося, що на керівну посаду в Департамент містобудування та архітектури КМДА призначили Андрія Валентиновича? Відповідь дуже проста: посадова структура Департаменту містобудування та архітектури КМДА була сфальсифікована задля того, щоб забезпечити необхідне проведення корупційних дій в сфері містобудування столиці.

Ось що пише з цього приводу Київська організація Національної Спілки архітекторів України: «На протязі 23 років незалежності України ми діємо в напрямку налагодження конструктивної плідної співпраці зодчих-професіоналів з керівництвом країни та її столиці, щодо здійснення цивілізованої європейської містобудівної політики світового рівня. Ми постійно приймали та приймаємо активну участь у створенні прогресивного нормативно-законного містобудівного підґрунтя інвестиційної привабливості української містобудівельної галузі, готові і далі всебічно сприяти витримуванню відповідного цивілізованого містобудівного розвитку столиці. Разом з тим, зодчі-професіонали зацікавлені в негайних докорінних змінах її існуючої фіскальної направленості, яка є головним фактором непередбачуваності в строках та вартості проектно-будівельних процесів, чинником тотальної корупції. Ми зробимо все можливе для нівелювання інвестиційно-будівельного лобі та припинення систематичних руйнівних дій корупційної вертикалі, яка охопила структури Мінрегіонбуду України, Київради, КМДА, ДУСі тощо».

А далі в листі наводяться факти того, до чого А.Вавриш за час свого «царювання» довів містобудівну галузь в місті Києві:

  • Містобудівні умови та обмеження надавались за хабар (у середньому із розрахунку 10 у.о. за м2 прогнозованої площі будівництва).

  • Виконувались платні замовлення на блокування легітимних будівництв.

  • Вимагались хабарі за розміщення реклами та МАФ.

  • Була створена система з підготовки та \ або блокування відповідних «проплачених рішень» КМДА.

  • Здійснювався постійний адміністративний тиск на головного архітектора м. Києва С. Целовальника щодо підписування неякісної документації та нелегітимних рішень, які готувались під керівництвом А.Вавриша.

  • Здійснювався тиск та фальсифікувались рішення журі щодо результатів міських архітектурних конкурсів.

  • А.Вавришем була створена система непрофесійних «кишенькових фірм», які дислоковано в тому числі і в приміщенні Департаменту (за адресою вул. Хрещатик,32) з метою виконання «замовних» містобудівних розрахунків та відмивання бюджетних грошей (шляхом фальсифікації виконання міських бюджетних містобудівних програм та організації їх погодження).

  • Постійно відбувались багаторазові симуляції «втрати» документів та містобудівних розрахунків, які виконувались незалежними розробниками, як сигнал до сплати хабаря або передачі роботи в «кишенькову фірму».

  • Величезні бюджетних кошти було «відмито» та вилучено шляхом багаторічних симуляцій розробки містобудівної документації, яка не витримає жодної незалежної професійної експертизи.

І це вже не кажучи про те, що саме Вавриш А.В. та його поплічники сприяли знищенню найціннішого та найсвятішого в місті та країні - відомого всьому світу традиційного недоторканого образу правобережної панорами Києва. Також ці особи цинічно здійснювали постійний тиск на проектувальників та забудовників, вимагали та отримували хабарі, створювали штучні перепони для затягування часу, блокували отримання кінцевого результату. Виключно заради власного збагачення забудовників та чиновників-злодіїв, історичний Київ було повністю знецінено безсистемним заповненням та недопустимим ущільненням дезгармонуючою забудовою, безстильовими псевдоісторичними підробками, спорудами із завищеною поверховістю.

І ось тут уважний читач може задати дуже правильне питання: та як же такого масштабного корупціонера досі ніхто не викрив? Це може здатися неймовірним, але декілька місяців тому назад, а саме 12 грудня 2014 року прес-службою столичної мерії було поширене наступне повідомлення: "Мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про відсторонення від виконання повноважень заступника директора департаменту - начальника служби містобудівного кадастру департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрія Вавріша та проведення перевірки його діяльності". Також в документі йшлося про створення робочої групи для перевірки інформації про факти корупції, які навели підприємці-власники МАФів під час зустрічі з мером.

Вся громада Києва нетерпляче очікувала висновків робочої групи. Аж їх все не було, бо, мабуть, декого потрібно було дуже довго вмовляти. Вмовляти у тому, «що ніякої корупції немає й бути не може». Й таки вмовили: "Підтверджень фактів корупційних проявів у діяльності департаменту виявлено не було, звинувачення виявилися безпідставними, оскільки у функції департаменту відсутні елементи, які могли бути використані з корисливою метою", - як грім серед ясного неба процитували у тій само прес-службі Віталія Кличка витяг з акта за результатами службового розслідування.

От тільки одна невдача – вмовити самого мера оголосити про «невинуватість» Андрія Вавриша не вдалося. Тож і акт за результатами розслідування, й саме повідомлення підписував не сам Віталій Кличко, а його… помічник. І все б вийшло як годиться, тільки за лютий-березень 2015 року Андрій Валентинович встиг стільки дров наламати, що терпець увірвався у всіх, навіть у архітекторів. Звичайно, що В.Кличко відразу ж згадав про службове розслідування стосовно Вавриша та зажадав побачити їх результати. Ось тут і викрилося, що перевірка вже давно проведена та підписана «ким потрібно»…

Наразі більше ніж 3000 членів Національної спілки архітекторів, а також уся громадськість Києва очікують на остаточне звільнення чиновника, який на протязі багатьох років систематично нехтував вимогами чинного законодавства України в містобудівній галузі.




Piccy.info - Free Image Hosting

Piccy.info - Free Image Hosting

Piccy.info - Free Image Hosting




Новые обещания