ОЛЕКСАНДР КОРНІЄЦЬ: ПРОБЛЕМИ ТА МАЙБУТНЄ КРИМІНАЛЬНОЇ ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

27 Апр 2016 12:01

“Діамантові прокурори”. Чи дійсно це так, і чи дійсно прокурори такі діамантові, якими їх нарекли у ЗМІ, в студії Інформаційного агентства УНТ спробують розібратися провідні юристи України, адвокати, науковці, громадські діячі.

“Діамантові прокурори”. Чи дійсно це так, і чи дійсно прокурори такі діамантові, якими їх нарекли у ЗМІ, в студії Інформаційного агентства УНТ спробують розібратися провідні юристи України, адвокати, науковці, громадські діячі.

Дана справа вже понад рік не дає спокою ані мас-медіа, ані громадськості. Більшість ЗМІ та Генеральна Прокуратура стверджують, що прокурори дійсно причетні до хабаря. Самі ж прокурори кажуть: усі звинувачення - хибні, інформація в пресі –  не перевірена, а подекуди — недомовлена та неуточнена, доказів у прокуратури - не існує, а порушена справа — політичні війни.

ВИДЕО

Олександр Корнієць заявляє, що вартість діамантів мізерна. Як повідомили перші джерела — їх було 65. Пізніше з’ясувалося майже вдвічі більше — 102. Здавалося б — смачна дімантова цифра. Загальною вагою у 4.7 карат.

У студії Інформаційного агентства УНТ дослідили результати експертизи, яку надавав Олександр Корнієць на прес-конференції. Як виявилося, більшість з представлених діамантів невеликої ваги. Середня ціна – 15-20$ за камінчик вагою 0.01-0.04 карат. Очевидно, що для такого прізвиська, яке причепилося до колишніх працівників прокуратури, цього, певно, замало.

В справі Олександра Корнійця не було факту передачі грошей, за логікою – не було і злочину. На жаль, працівники прокуратури Яніс Сімонов (на сьогодні веде цю справу) та пан Опанасенко (відкрив кримінальне провадження) не захотіли прийти на ефір і відповісти на ці запитання.

Воно й зрозуміло, що для прокурора монолог в суді є набагато легшим, ніж дискусія в студії в прямому ефірі з провідними адвокатами, юристами, відомими науковцями в сфері кримінального права та кримінології.

Журналісти  Українського Народного Телебачення впевнені, що при подібних резонансних справах необхідно проводити громадські слухання, участь в яких повинні брати обидві сторони. А здійснювати оцінку правомірності дій учасників справи має народ України.

                       

Згідно офіційних статистичних даних станом на 2013 рік, кількість виправдувальних вироків в США становить 17 % від загальної кількості вироків винесених в ході розгляду кримінальних справ. Відповідна статистика виправдувальних вироків в Україні становить 0,13 %. Варто зазначити: під час піку сталінських репресій в 1938 р. відношення виправдувальних вироків до загальної кількості винесених вироків становило 13,4 %.

Відштовхуючись від вищевказаних даних впевнено можна стверджувати: система управління в Україні є корумпованою і олігархічною, де виконання норм закону і презумпція невинності відсутні взагалі. 

Новые обещания