Офшорники з групи Войцеховського не змогли зняти арешт із забудов у Голосієво

26 Июл 2016 14:10

Компанії, пов’язані з групою «УКО» Анатолія Войцеховського, не змогли скасувати арешт об’єктів будівництва у Голосіївському районі. Про це свідчать ухвали Печерського райсуду м.Києва від 23 червня.

Компанії, пов’язані з групою «УКО» Анатолія Войцеховського, не змогли скасувати арешт об’єктів будівництва у Голосіївському районі. Про це свідчать ухвали Печерського райсуду м.Києва від 23 червня.

Зокрема, ТОВ «Техенерго» оскаржувало арешт об’єктів будівництва на ділянках 2,92 га по вул. Ракетній, 24 в м.Києві.

ТОВ «ВІА-Авто» оскаржувало арешт ділянки 0,98 га по вул. Стратегічне Шосе, 53.

Арешт наклав Печерський райсуд у квітні 2015 р, пише nashigroshi.org

З листопада 2014 р. слідче управління Національної поліції розслідує кримінальне провадження №12014000000000501 за фактами самовільного зайняття земельних ділянок та самовільного будівництва на особливо цінних землях, землях в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах та зонах особливого режиму використання земель; легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом за попередньою змовою групою осіб та службового підроблення.

Досудовим розслідуванням встановлено, що фірмі «Техенерго» у 2007 році рішенням Київради надано в оренду під забудову 2,92 га землі по вул. Ракетній, 24 строком на 15 років. Водночас, як стверджують слідчі, дозвільні документи на забудову оформлені не були, а з метою введення збудованих об’єктів в експлуатацію «Техенерго» вчинені незаконні дії.

За версією слідчих, службові особи «Техенерго» підробили рішення і виконавчий лист Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області. Ці документи компанія подала у Державну виконавчу службу, щоб зобов’язати держархбудінспекцію видати їй сертифікат відповідності на зведений житлокомплекс.

Суд зазначив, що у кримінальному провадженні триває розслідування, а клопотання про скасування арешту є необґрунтованим.

«Техенерго» засноване ТОВ «СБ ЛТД», що зареєстроване на ТОВ «РСБ Компані», а останнім володіють дві кіпрські компанії – «Ербургхс Холдінгс Лімітед» та «Меілутіс Менеджмент Лімітед». Бенефіціаром «РСБ Компані» значиться Ігор Топіха із села Русачів Київської області. Директором «Техенерго» значиться Юлія Топіха.

Вищезгадані кіпрські компанії також є засновниками фірм-забудовників ТОВ «Управляюча компанія «Укогруп», якою у 2013 році керував Олександр Анатолійович Войцеховський, та ТОВ «Управляюча компанія «Сіті Груп».

«ВІА-Авто» зареєстроване на лондонські фірми – «Міракс Трейдінг ЛТД», «Ташир Девелопмент ЛТД». Засновниками обох цих компаній є Velmar Business LTD невідомої юрисдикції. Будівництво на Стратегічному шосе, 53 також вважається проектом «Укогруп».

17 липня стало відомо, що забудовника Анатолія Войцеховського арештували на 2 місяці із можливістю звільнення під заставу в розмірі 14 млн грн.

За даними радника мера Києва Павла Рябікіна, компанії Войцеховського «Сіті Груп» та «Укогруп» ведуть забудову 42 масштабних проектів фактично без дозвільних документів.

Новые обещания