Новые депутаты Киевсовета: Кто они?

27 Май 2014 00:00

№ округу

Район

Кандидати, до яких є зауваження

1

Голосіївський район

Ігор Шпак від 'Демократичної партії України', депутат КМР від Блоку Леоніда Черновецького

Олександр Найдьонов від партії 'УДАР'. Працює у департаменті земельних ресурсів КМДА. Кандидат у КМР у 2008 році від ГАК. Його прізвище постійно фігурувало в скандальних землевідводах у Києві, бенефіціарами яких було угрупування Іванова-Хмельницького - Жуків острів, Хотівський агрокомбінат.

Юрій Курінний, від 'Правої волі України' Хмельницького, екс-голова Голосіївської РДА.

Олексій Прогнімак від партії 'Зелені'. Член фракції ПР у Київраді 2006-2007 років. Людина, яка причетна до найбільших розкрадань київської землі, до викрадення у киян Жукового острова разом з 'молодою командою' Леоніда Черновецького.

5

Голосіївський район

Микола Даневич від 'Батьківщини', голова РДА, що вже ставить його в більш виграшні умови ніж інших кандидатів. У відпустку на час виборів не пішов.

Артур Баленко від партії 'УДАР'. Син власника 'Фуршет', депутата КМР від блоку ГАК Ігоря Баленка, який теж балотується від УДАРу по 13 округу. Баленко-молодший вирішив не вигадувати велосипед та роздає 10% знижку пенсіонерам в магазини Фуршет в обмін на явку на зустріч з кандидатом.

7

Дарницький район

В'ячеслав Топчій від 'Демократичної партії України', людина Супруненка,сприяв рейдерській атаці на 'Київміськбуд'.

8

Дарницький район

Олександр Супруненко, брат зятя Черновецького В'ячеслава, екс-нардеп від ПР. Разом з братом замішаний у процесах незаконної приватизації комунальної власності, зокрема спроби приватизації книгарні 'Сяйво' на Хрещатику та діях, які можна трактувати як корупційні. Голосував за закон 'Про засади державної мовної політики'

Богдан Білько від партії 'УДАР'. Власник 'Фуршет' Ігор Баленко пролобіювавсвого партнера, власника ТЦ 'Променада' на цей округ для нарощування власної впливовості, а може, для безпроблемного проходження у владу Супруненка?

9

Дарницький район

Олексій Савченко від Батьківщини. Відомий як співвласник дуже цікавого 'Авант банку'. Поки акціонерів банку не переоформили на Віргінські і Сейшельські офшори, ще одним співвласником значився авторитетний депутат Київради Олександр Ліщенко, округ №14.

Руслан Секела, громадський активіст і політик, ну дуже неперебірливий у політичних командах. Починав у технологічних проектах, які запускала влада Кучми проти опозиціонерів 'Народний рух за єдність', 'ОУН в Україні', потім співпрацював із Королевською.

Віталій Павлик від 'Демократичної партії України'. Депутат, який пройшов по списку Блоку Черновецького  вже відзначився скупкою голосів.

10

Дарницький район

Олександр Гусєв від партії 'УДАР'. Ймовірно, людина Віктор Сівця, якого ПР у 2009 році прилаштувала на посаду заступника голови КМДА Леоніда Черновецького і зробила головою виборчого штабу Януковича на президентських виборах. Відомий у політтехнологічних колах як організатор проплаченних політичних мітингів.

Сергій Кримчак від 'Демократичної партії України'. Секретар депутатської комісії КМР з питань земельних відносин. Разом із головою комісії йогозатримувала СБУ щодо земельних махінацій, справу 'зам'яли', голова комісії 'в бігах'. Людина Олександра Супруненка

Савицький Валентин, син екс-депутата, винний у аварії з летальним закінченням, переховувався від відповідальності.

11

Дарницький район

Володимир Гончаров, само висуванець, один із менеджерів 'Епіцентру'. Галина Герега цього разу вирішила не випробовувати долю і не йти на вибори, але делегувала Гончарова.

13

Дарницький район

Ігор Баленко від партії 'УДАР'. Один із лідерів Громадського активу Києва разом із Галиною Шерегою. Таке враження, що ця група випросила в УДАР цілий Дарницький район + ще декілька округів

.

14

Деснянський район

Олександр Ліщенко, самовисування. У КМР зайшов від Блоку Литвина. Політик, який має дуже цікаве минуле з кримінальним відтінком. Також відомий тим, що керував тітушками під час захисту незаконних засідань КМР та під час Майдану.

15

Деснянський район

Олексій Самохін, самовисування. Депутат КМР від Блоку Черновецького

.

16

Деснянський район

Віктор Грушко, самовисування. Відомий діяч Блоку Леоніда Черновецького, зокрема організацією підкупу виборців.

Юрій Братищенко від партії 'УДАР'. Був членом київської виборчої комісії №216 від технічного кандидата Януковича Василя Противсіха. А згодом Братищенко став представляти у цій комісії Януковича.

17

Деснянський район

Людмила Качурова, самовисування. Екс-депутат КМР від ПР, яку виключили з фракції разом з Прогнімаком за дерибан землі та Жукового острова. Людина соратниці Черновецького Кільчицької, від слідства за розкрадання бюджетних грошей переховувалася у психлікарні.

22

Дніпровський район

Олена Овраменко від партії 'УДАР'. Була у фракції Блоку Черновецького, хоча обиралася за списком Блоку Литвина. Власниця мережі кафе 'Васильок',торгівля на Гідропарку, благоустрій Дніпровського району.

23

Дніпровський район

Владислав Ярцев від партії 'Батьківщина'. У 2001 році був затриманий за звинуваченням у отриманні хабара у 50 тисяч доларів, коли був заступником голови Солом'янської РДА в Києві. Одружений на сестрі народного депутата Андрія Кожем'якіна.

24

Дніпровський район

Михайло Яковчук, самовисування, пройшов до КМР по списку Блоку Черновецького. Відомий також як комерційний директор ТОВ 'Кіномедіа Едвертайзінг' зі сфери впливу Олеся Довгого.

Зоя Миронова, самовисування, ще одна з колишніх молодокомандівців Черновецкього, по списку якого пройшла в КМР соратниця Алли Шлапак

25

Дніпровський район

Олексій Новиков, самовисування. Кандидував по списку Блоку Черновецького. Бізнесмен, видобуток каменю. На парламентських виборах-2012 був офіційним спостерігачем від Олеся Довгого. Логічно віднести до сфери впливу останнього.

Владислав Теплюк від 'Демократичної партії '. Ще один депутат від Блоку Черновецького.

26

Дніпровський район

Павло Тесленко, самовисуванець по 26 округу. Обирався за списком Блоку Катеринчука, але перейшов у фракцію ПР.

28

Дніпровський район

В'ячеслав Мартинюк від радикально партії Ляшка. Колишній голова ОВК №94, яка не змогла належним чином провести парламентські вибори 2012 року та всупереч голосуванню виборців визнала Тетяну Засуху переможцем виборів.

Олесь Маляревич від партії 'УДАР'. Людина Олеся Довгого, офіційний засновник ТОВ 'Кіномедіа Едвертайзінг'.

Втім, після опублікування статті Маляревич повідомив, що ніколи не спілкувався з Довгим, а також боровся і бореться проти його шкідництва. Також Маляревич повідомв, що по цьому округу на вибори йде 'безпосередня людина Довгого - Світлана Ференець (керівник приймальні Довгого на Русанівці з 2006 року)'.

Безпартійна самовисуванка Світлана Ференець справді на виборах 2012 року була офіційним спостерігачем від кандидата в нардепи Олеся Довгого і очолювала його приймальню.

30

Оболонський район

Віталій Гайдук, самовисування. Обирався депутатом КМР від Блоку Литвина.

Владислав Михайленко від партії 'УДАР'. Помічник депутата Київради від блока Черновецького Віталія Лавриненка.

31

Оболонський район

Вадим Столар. Народний депутат від ПР 2010-2012 роки, за квотою Черновецького. Балотувався до ВР у 2012 році як самовисуванець за підтримки адмінресурсу Попова та Гереги. Відзначився масовою скупівлею голосів, але програв. Причетний до махінацій на ринку нерухомості, зокрема 'Елітацентр'. Проголосував за закон 'Про засади державної мовної політики'.

32

Оболонський район

Анатолій Брезвін, самовисування. Депутат КМР від Блоку Литвина. Особистий друг Миколи Азарова ще з часу роботи останнього в Податковій. Навколо нього просто море корупційних приводів.

33

Оболонський район

Володимир Старовойт від 'Батьківщини'. Власник ринків 'Мінській', 'Люкс' та 'Лілія' на Оболоні. У 2012-2013 роках Старовойта називають партнером тодішнього голови Оболонської РДА Василя Антонова по незаконному будівництву понад 180 МАФів.

34

Оболонський район

Ольга Славная, самовисування, одна з найближчих соратниць Алли Шлапак. Депутат КМР, пройшла по списку Блоку Черновецького.

35

Печерський район

Алла Шлапак, самовисування, куратор 'соціального блоку' - підкуп соціально незахищених киян пайками гречки. Співголова фракції 'Блоку Леоніда Черновецького', потім голова фракції 'Соціальна справедливість',Координувала загони 'тітушок', які охороняли нелегітимні збори Київської міськради після закінчення терміну її повноважень. Поширювала дезінформацію про Майдан, як про 'розсадник хвороб'.

Веде також свої соратниць - Зою Миронову, Ольгу Славну та Аллу Семенюк та помічника Михайла Терентьєва.

Геннадій Кривошея від 'Батьківщини', голова Печерської РДА.

36

Печерський район

Михайло Терентьєв від партії 'УДАР'. Помічник Алли Шлапак. Довго очолював її приймальню і на виборах-2012 фактично керував її штабом.

37

Печерський район

Ірена Кільчицька, самовисування, багатолітня заступниця Леоніда Черновецького спочатку по бізнесу в 'Правекс-банк', потім по роботі в КМДА. Причетна до корупційних схем, запроваджених 'молодою командою' у сферах охорони здоров'я та медичного забезпечення, з питань торгівлі та побуту, соціального захисту населення, ритуальних послуг.

Володимир Доброскок від партії 'УДАР'. Один з діячів 'тендерної мафії',якою керував і керує депутат від 'Батьківщини', потім ПР Антон Яценко.

41

Подільський район

Ярослав Войтович від партії 'Батьківщина', голова Подільської РДА.

Валерій Міронов, самовисування. Колишній заступник голови КМДА Черновецького, бізнесмен-забудовник.

Олексій Панчук, офіційно працює у ТОВ 'Вайн Хауз Групп'. І саме у цій фірмі вказав своє місце роботи самовисуванець Міронов. Дивне співпадіння...

43

Святошинський район

Олександр Пабат, самовисування, епатажний лідер блоку ГАК, який свого часу, як тепер 'Права воля України', спонсорувався Василем Хмельницьким.

44

Святошинський район

Олександр Кулик від партії 'Батьківщина', голова Святошинської РДА

Юрій Стретович від партії 'Права воля України', депутат КМР від Блоку Черновецького.

45

Святошинський район

Дмитро Нікульшин від 'Батьківщин', за даними сайту 'Наші Гроші' є зятем самого голови КМДА Володимира Бондаренка.

Денис Москаль, екс-батьківщинівець, який перейшов у більшість Черновецького. Історично пов'язаний з юристом-втікачем Андрієм Портновим, забудовник.

Дмитро Єрьомин, представляє фірму 'Біонік-хілл' Василя Хмельницького.

46

Святошинський район

Денис Костржевський від 'Демократичної партії України'. Екс-литвинівець, партнер нардепа-регіонала Василя Хмельницького, директор аеропорту 'Жуляни'

47

Святошинський район

Микола Гоцький від партії 'Права воля України'. Ще один екс-литвинівець, директор чайної фірми Віктора Пилипишина 'Соломія'.

48

Святошинський район

Алла Семенюк, самовисування, ще одна з соратниць Алли Шлапак. Теж висувалася по списку Блоку Черновецького. Зараз відзначається агресивністюсвоїх помічників у спілкуванні з командами опонентів по округу.

50

Солом'янський район

Максим Конобас від партії 'УДАР'. Помічник нардепа Дмитра Андрієвського, одного з відомих забудовників Києва, власник ринку 'Солом'янський' та кількох розважально-випивальних закладів.

Олексій Кудрявцев від Батьківщини, депутат Бориспільської райради від ПР.

Жанна Шафаренко, самовисування, екс-литвинівка.

52

Солом'янський район

Олексій Сав'як від партії 'Зелені'. Директор фірми 'Мегаполісжитлобуд' партнера Фірташа Вагіфа Алієва, яка будує найбільший в Україні торговий центр 'Respublika' на столичній Окружній.

54

Солом'янський район

Максим Шкуро від партії 'УДАР'. Ще один помічник забудовника Андрієвського, екс-заступник голови Солом'янської РДА, лобіював будівництво сміттєспалювального заводу від 'Укрзалізниці' і не тільки.

55

Солом'янський район

Роман Слободян від 'Демократичної партії України', екс-депутата від Блоку Черновецького.

56

Шевченківський район

Владислав Голуб від партії 'Батьківщина'. Заступник голови КМДА, зять голови парламентської фракції 'Батьківщини' Сергія Соболєва.

Валентина Мандрик від партії 'УДАР'. Помічник депутата Київради Льва Парцхаладзе, начальник управління сім'ї, молоді та спорту Святошинської РДА. Помічена в активній скупці виборців під час балотування Парцхаладзе у ВР у 2012 році.

57

Шевченківський район

Юрій Миколаєнко, самовисуванець. Людина Віктора Пилипишина. У 2009 році був зловлений на хабарі. Як депутат селещнної ради Коцюбинського голосував за дерибан заповітного ліса.

58

Шевченківський район

Олена Довгань, самовисування. Екс-депутат від Блоку Черновецького.

Олександр Пузанов, само висуванець, екс-заступник голови КМДА Олександра Попова, ставленик екс-голови АП Сергія Льовочкіна.

Андрій Вавриш, самовисування. Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури - начальник Служби містобудівного кадастру з 2010 року. Звинувачений у низці корупційний скандалів, зокрема, спійманий на видачі дозволів на розміщення МАФів у заборонених зонах.

60

Шевченківський район

Костянтин Яловий, самовисуванець, син колишнього секретаря Київради Володимира Ялового, зять Віктора Пилипишина.

По информации УП.

Новые обещания