Нардеп: Россия уже разработала план гражданской войны в Украине в 2017 году

8 Июн 2016 13:21

Головна задача переговорів з ДНР не мир, а розширення проросійського анклаву на нові області і початок громадянської війни.

Давайте уявімо собі, що ідея Савченко про переговори з "депутатами Плотницьким і Захарченком" спрацювала і ми знову досягли миру. Я пропоную просто задуматися над тим, до чого це призведе.

1. Політична формула примирення - це найпростіше, що може бути. Її підтримують всі лідери нормандської четвірки, нам пообіцяють золоті гори (в тому числі і дешевий газ), а велика частина суспільства, за підтримки правильної піар-кампанії, навіть підтримає цю історію. Більш важливо те, що буде після цього. Але перш ніж почати говорити про наслідки, треба усвідомити: росіяни вважають, що такої держави, як Україна не має існувати на світовій карті. І це ключовий момент для того, щоб розуміти, що буде далі.

2. Для того, щоб легітимізувати перемир'я нам потрібно буде провести нові вибори, або призначити на окупованих територіях нову владу. В результаті утвориться величезний прошарок суспільства, незадоволений результатами виборів. Після цього, як і в будь-якій подібній історичній ситуації, утвориться ряд терористичних організацій. І тут головне питання, хто зробить перший теракт - проукраїнська терористична група чи проросійська. Простіше кажучи - вибух пролунає на Олімпійському чи на Донбас-арені?

3. Далі почнеться те, чого так добивалися росіяни два роки тому - громадянська війна. Почнеться вона з вибухів мін в поліцейських дільницях, муніципалітетах і т.д. Всім прихильникам ідеї Савченко рекомендую почитати, як створювався ІДІЛ в Іраку, де сунітська меншість почала терор проти шиїтської більшості. Безперервна контрабанда зброї з РФ зробить свою справу (замість Ірану і Сирії тут буде РФ) і в Україні. А стратегія терору проти поліцейських зробить майже неможливим набір нової поліції на цих територіях (свого часу величезне іракське місто Мосул впало без бою, а 90 відсотків нових військових і поліцейських перейшли на сторону повстанців). Всі розповіді про те, що ми наберемо чесних нових людей - це міф. Для того, щоб вони стали нашими, треба мати дуже сильну державу бодай 4-5 років.

4. Головна задача переговорів з ДНР не мир, а розширення проросійського анклаву на нові області і початок громадянської війни.

5. У нас зараз ведуться розмови про те, що нам потрібно відкрити кордони з ЛДНР для торгівлі, почати спрощувати процедури переходу цих кордонів і т.д. Але це підхід бізнесменів, які хочуть вигоди сьогодні і зараз. Ми багато говоримо, що у нас є плани по реінтеграції, але все це - маячня. Єдиний план реінтеграції, який може спрацювати - це план, розроблений на основі нашої сили. А ми поки занадто слабі, щоб починати навіть думати про це. Тому залишаються два варіанти - кричати про наших заблукалих донбаських овець і вступити в громадянську війну, або нарощувати сили, реально перекривати контрабандні потоки і максимально закрити Донбас економічно. І тут головне питання хто переможе - бізнес-клани контрабандистів-олігархів чи державники.

6. Вчора багато хто говорив про зраду Савченко, про зраду Тимошенко і т.д. Для того, щоб зрозуміти, чому наш політв'язень №1 виступає з такими пропозиціями, потрібно зрозуміти, кому вона вірить найбільше. І очевидно треба їй вказати на те, що адвокат Фейгін, який носить годинники 50-70 тисяч доларів навряд чи робив все те, що він робив для Савченко просто так. І навряд чи він не має жодних проблем в РФ, бо він публічна людина. Але Фейгін - це всього лише один із тих, хто щільним кільцем оточив Савченко.

7. І останнє. Якщо план Савченко здійсниться, то здійсниться мрія всіх зрадофілів - Порошенка просто винесуть з Банкової. Але чи треба всім нам заплатити таку ціну за здійснення цієї мрії?

Новые обещания