Москва виношує план знищення України. Ми на грані виживання - Висоцький

25 Фев 2017 10:22

Український політикум повинен об'єднатися, щоб протистояти російській агресії. Інакше можемо втратити державу.

Український політикум повинен об'єднатися, щоб протистояти російській агресії. Інакше можемо втратити державу.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Сергій Висоцький.

"Наша внутрішня політика має бути сформульована простою тезою Хвильового: геть від Москви. У нас є унікальна ситуація з точки зору існування держави - абсолютно реальні виклики нашому суверенітету та існуванню. Це зовнішня агресія, вплив Росії та сценарії зі знищення України, які Москва виношує. Це не якісь хибні виклики дня, як раніше. Ми на грані виживання. Для мене пріоритет внутрішньої політики - це пріоритет національної безпеки. Так побудуємо Україну успішну, багату, без корупції, якщо збережемо державу", - зазначив політик.

Зараз усі політичні сили та суспільні організації повинні діяти спільно задля збереження країни, підкреслив Висоцький.

"У 2017 році - століття більшовицького перевороту і спроб створення Української держави. Тоді в Києві різні люди теж сиділи і думали: кращий Петлюра чи гірший, Центральна Рада чи ще щось. І так ми дожили до того, що втратили Україну тоді. Не розуміли, що є більші завдання. Держава - це головне. Питання реформ і боротьби з корупцією можуть бути реалізовані, якщо є держава. Патріотичні сили мають бути єдиними. Бо без цього ризикуємо втратити країну", - наголосив політик.

У березні 2014 року після введення військ Росія анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Після цього Москва зарахувала український півострів до свого складу.

Згодом Росія почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ постачає терористам ДНР і ЛНР озброєння та направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. З середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.


Новые обещания