Мер Одеси Геннадій Труханов засвітив російський паспорт при оформленні офшорної компанії

3 Апр 2016 22:50

Мер Одеси Геннадій Труханов при оформленні офшорних компаній на Віргінських островах в усіх реєстраційних документах вказував не українське, а російське громадянство.

Про це йдеться у резонансному розслідуванні "Слідство.Інфо" на 24 Каналі.

Всього журналісти нарахували понад двадцять підприємств, пов’язаних з одеським мером та його найближчим оточенням.

Але в реєстраційних документаж мер Одеси зазначений не як громадянин України, а як громадянин Росії. А зареєстрований Труханов за адресою: Московська область, місто Сергієв Посад, вулиця Паркова, 5.

Російські журналісти відвідали це місце в Підмосков’ї. Але будинок очевидно використовувався просто для отримання адреси реєстрації.

Отак виглядає будинок за вказаною адресою:

Але чутки про російське громадянство одеського мера ходили й раніше. Два роки тому народний депутат Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook виклав копії документів з Федеральної міграційної служби Росії, де йшлося про те, що мер Одеси має два російські паспорти – один з реєстрацією в Дагестані, інший – в Сергієвому Посаді.

Причому, останній російський паспорт Труханов нещодавно отримав повторно – в зв’язку з досягненням 45-річного віку. Сам мер Одеси повідомлення про своє російське громадянство тоді спростував. Але тепер, маючи на руках копії реєстраційних документів віргінських офшорів, журналісти знову звернулись до Геннадія Труханова по коментар.

Але одеський мер не захотів давати інтерв'ю журналістам "Слідоство.Інфо", телефоном через свого прес-секретаря передав відмову.

Розслідування журналістів базується на документах компанії Mossack Fonseca (Панама, БВІ), які отримало німецьке видання Süddeutsche Zeitung та поділилося з колегами з International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) та OCCRP, українським партнером якої є "Слідство.Інфо".

Новые обещания