Людина Бірюкова буде отримувати роялті від Міністерства оборони?

16 Май 2016 21:43

Особи, згадані в цьому дописі, можуть з легкістю спростувати презумпції, зазначені в ньому, оформивши передачу виключних майнових прав інтелектуальної власності на промисловий зразок «Тканина камуфляжна «VARAN» МО.

Я отримав офіційну відповідь за підписом Міністра оборони України Полторака С.Т. про те, що пан Лєснік К.О., який є одним із головних фігурантів так званого «Волонтерського десанту» при Міністерстві оборони України під керівництвом Юрія Бірюкова, зареєстрував на себе право інтелектуальної власності на маскувальний малюнок камуфляжної тканини «VARAN», з якої виробляється військова форма для української армії, пише нардеп Іван Винник у блозі на Цензорі.

Міністерство оборони України у відповідь на моє депутатське звернення зазначило, що «попри численні заяви у ЗМІ щодо безоплатної передачі інтелектуальних прав на "VARAN" Міністерству, Лєснік К.О. 25.12.2015 року одноосібно отримав патент на промисловий зразок «Тканина камуфляжна "VARAN". Для врегулювання питання використання камуфляжної тканини "VARAN" під час виготовлення форми для військовослужбовців ЗС України Міністерством розпочаті переговори з Лєсніком К.О. щодо передачі відповідних прав Міністерству, які на даний час не призвели до позитивних результатів. Тому зараз вивчаються інші шляхи захисту прав на об'єкти інтелектуальної власності Міністерства, в тому числі готується позов до суду».

Таким чином, в результаті корисливих дій пана Лєсніка К.О. по отриманню патенту на розроблений робочою групою при Міністерстві промисловий зразок, наразі використання Міністерством тканини з камуфляжним малюнком "VARAN" може мати ознаки злочину, передбаченого ст. 177 КК України, тобто може бути розцінено як порушення прав на об'єкт інтелектуальної власності.

Cil3zK_UkAA0TaZ.jpg

Або для того, щоб уникнути кримінальної відповідальності Міністерству оборони та/або будь-якому іншому виробнику військової форми доведеться укласти господарські договори на право використання промислового зразка та платити роялті власнику патенту - пану Лєсніку.

Особи, згадані в цьому дописі, можуть з легкістю спростувати презумпції, зазначені в ньому, оформивши передачу виключних майнових прав інтелектуальної власності на промисловий зразок «Тканина камуфляжна «VARAN» Міністерству оборони України.




Новые обещания