Кримінальна группа “Захарченко-Арбузов-Клименко” впливає на прийняття рішень Нацбанку

24 Ноя 2015 14:17

Про отримання інструментів для здійснення політичного шантажу кримінальною групою.

18 листопада в НБУ під керівництвом Першого заступника Голови проведено зустріч з існуючими учасниками готівкового валютообмінного ринку та потенційними новими учасниками стосовно перспектив зміни правил діяльності ринку. 

Було оголошено, що так як НБУ два роки не видавав нових ліцензій та не допускав на ринок готівкових валютообмінних операцій нових учасників, то тепер коли відбудуться зміни умов діяльності, усі подані заявки на видачу ліцензій будуть розглянуті та згодом – видані нові ліцензії (але не всім), пише novosti-o.livejournal.com

Але вже 20 листопада НБУ оголосив про масову видачу ліцензій усім заявникам, навіть тим, що не сформували мінімально необхідний статутний капітал. Така поспішна діяльність свідчить про потужний сторонній вплив на різку зміну рішення керівництвом НБУ. Аналіз зв’язків суб’єктів, що мають отримати ліцензії – вказує про значний вплив на діяльність НБУ з боку Арбузов-Захарченко-Клименко.

Додаток. Зв’язок суб’єктів господарювання з оточенням Арбузов-Захарченко-Клименко 



Незважаючи на неодноразові рекомендації МВФ про необхідність укрупнення та консолідації фінансового ринку, НБУ порушив дану рекомендацію заради випуску на ринок нових учасників ринку. В НБУ значно зменшується ресурс по контролю за ринком (через різке збільшення кількості суб’єктів контролю та скороченням персоналу), тому видача нових ліцензій і відповідно розширення переліку суб’єктів, за якими має здійснюватися контроль, є нелогічним та свідчить про значний сторонній вплив з метою не стільки особистого збагачення, скільки для отримання інструментів політичного шантажу за діяльністю влади. Встановлення реальних власників суб’єктів вказує на те – що вплив на прийняття НБУ рішення відбулося з боку злочинного угруповування “Захарченко-Арбузов”. А зважаючи на діяльність пов’язаних з Сурковим осіб з відновлення контролю за політичним устроєм України, масовими акціями в електронних ЗМІ з боку Олександра Клименка з відновлення репутації оточення Януковича серед українського населення – в разі отримання контролю за готівковим валютообмінним ринком (що перевищує $50 млрд. особистих збережень), то це є абсолютно дієвим інструментом політичного шантажу.

Новые обещания