Коаліція позапарламентських партій визнала незадовільною роботу Уряду та Верховної ради

29 Июл 2016 11:43

Лідери Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України засудили антидержавну політику Уряду та Верховної ради, яка загрожує втратою суверенітету.

Лідери Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України засудили антидержавну політику Уряду та Верховної ради, яка загрожує втратою суверенітету. Понад 30 політичних сил та громадських організацій вимагають негайного скликання позачергової сесії парламенту задля вирішення доленосних проблем держави в політичній, економічній та соціальній сферах, припинення геноциду українського народу, передачі реальної влади та фінансів органам місцевого самоврядування.

Резолюцію Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України з вимогами суспільства до влади щодо негайного відновлення конституційних прав громадян на життя, забезпечення належного рівня соціального захисту, подолання загроз національній безпеці та проведення відкритої та дієвої реформи децентралізації на користь регіональних громад оголосили під час прес-конференції у Києві голова правління Партії місцевого самоврядування Людмила Єфремова-Ладогубець, представник «Партії простих людей Сергія Капліна» Віталій Логінов, голова Партії Захисників Вітчизни Юрій Кармазін, лідер Народно-демократичної партії України Людмила Супрун, лідер Патріотичної партії України Микола Габер та голова Всеукраїнської козацької партії Богдан Вуйко.

Як відзначили спікери, щодня Україна все стрімкіше наближається до втрати державного суверенітету не лише через загострення ситуації у зовнішніх відносинах. Левова доля відповідальності за цілеспрямоване руйнування країни лежить на діючому Уряді та Верховній раді України. Наша держава вже опинилася майже під повним зовнішнім управлінням, що призвело до краху економіки, соціального геноциду українців, знецінення національної валюти на тлі небаченого раніше розгулу корупції, розкрадання остатків державної власності та бюджетних коштів, стрімкого збагачення олігархічних груп, які цілком контролюють усі гілки державної влади.

Реформа децентралізації владних повноважень та фінансових преференцій на корить органів місцевого самоврядування, що була широко анонсована Президентом України, та мала б посилити роль регіональних громад у процесах державного управління, виявилася черговою махінацією, яка ще більше позбавила фінансовий тиск та посилила адміністративну залежність регіонів від центру.

«Під гаслами справедливого розподілу владних повноважень та бюджетних фінансів, відбулася цинічна доцентралізація контролю олігархічної влади над місцевими громадами. Насправді, за два з половиною роки, діюча влада фактично знешкодила інститут місцевого самоврядування в Україні. Якщо у 2013 році Київ контролював 76% бюджетних ресурсів, то зараз – 86%. Раніше місцевим бюджетам залишалося 25% з податків та зборів, сьогодні – лише 12%. І це при тому, що саме на місцеві ради Уряд та Верховна Рада поклали обов’язки фінансувати медичні заклади, дитячі садки, школи, ремонти доріг та інші затратні сфери. Така політика не може забезпечити мир та стабільність в державі. Скоріше навпаки - призводить по загострення соціального невдоволення, остаточної втрати довіри громадян до влади, провокує нові акції народної непокори», - заявила голова правління ПАРМС Людмила Єфремова-Ладогубець.

Як зазначив лідер Партії місцевого самоврядування, доктор наук державного управління, заслужений економіст України Олександр Кондрашов, діюча влада себе повністю дискредитувала. Єдиним шансом рятувати країну, почати дієві економічні реформи, відродити інвестиційний імідж, повернути та посилити рівень гарантованого Конституцією соціального забезпечення громадян, є повне дострокове перезавантаження Верховної ради та Уряду.

«До влади мають прийти фахівці з державним мисленням, які в змозі адаптувати та впровадити в Україні кращий досвід Європи стосовно посилення ролі місцевих громад в управлінні державою. Лише фінансова та адміністративна самодостатність регіонів, реальний вплив органів місцевого самоврядування на державні процеси, забезпечать сталий розвиток економіки, розбудову усіх сфер народного господарства, припинять війну, нададуть поштовх до залучення інвестицій, призведуть до зростання доходів населення. Лише так українці зможуть зберегти єдину суверенну державу», - наголосив Кондрашов.  

Коаліція позапарламентських політичних партій та громадських організацій України звернулася до Верховної ради, Уряду та Президента з вимогами припинити депутатські канікули, скликати позачергову сесію, вчинити дії, що сприятимуть встановленню громадянського миру й спокою в України, подоланню соціальної й економічної напруги в суспільстві.

У разі ігнорування резолюції Коаліція залишає за собою право на проведення мирних безстрокових акцій народної непокори.

 

Новые обещания