Гройсманівська «Укрпошта» розіграла 6 мільйонів на колл-центр між біглим Дзеконом та росіянами

4 Апр 2016 23:03

Інформаційно-розрахункова дирекція УДППЗ «Укрпошта» 16 березня акцептувала пропозицію ПАТ «Пріоком» на створення Власного єдиного контакт-центру за 5,68 млн грн.

Інформаційно-розрахункова дирекція УДППЗ «Укрпошта» 16 березня акцептувала пропозицію ПАТ «Пріоком» на створення Власного єдиного контакт-центру за 5,68 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кошти виділено на розробку програмного забезпечення для контакт-центру без закупівлі комп’ютерного обладнання. Система повинна відповідати наступним параметрам:

  • час реакції системи на будь-яку типову дію щодо реєстрації та обробки замовлення не повинен перевищувати 7 секунд;
  • одночасна робота не менше ніж 50 операторів контакт-центру та 300 користувачів інших підрозділів;
  • не менш, ніж на 100 тис. дзвінків на місяць.

ТОВ «Міжнародний центр розвитку енергетики» пропонувало виконати роботу за 5,46 млн грн. Однак дешевша заявка була відхилена через ненадання забезпечення конкурсної пропозиції (вимагалось перерахувати 180 тис грн. на рахунок «Укрпошти» в «Ощадбанку») та якусь невідповідність пропозиції вимогам замовника (подробиці не оприлюднені), пишет nashigroshi.org

Основним акціонером ПАТ «Пріоком» є компанія «Пріоком корп.» (США). У ЄДРЮО її кінцевими бенефіціарами вказано прописаних у Сан-Франциско Валерія Шидловського і Георгія Дзекона.

Дзекон – це близький до Сергія Льовочкіна колишній керівник «Укртелекому», який підготував компанію для виведення з державної власності за часів Януковича. Після Майдану СБУ оголошувало його в розшук за цю оборудку, однак торік його ім’я зникло з розшуку і в Інтерполі, і в Україні.

До кінця 2015 року до наглядової ради «Пріокому» входив колишній народний депутат від БЮТ Євген Зімін, який володіє 0,4% акцій компанії. Він вийшов з ради одночасно з призначенням керівником ІТ-відділу «Укрпошти», який відповідає за впровадження комп’ютерних технологій у держкомпанії, у тому числі і за створення колл-центру.

зімін в награді укрпошти зімін лінкедін

Зімін є давнім бізнес-партнером Дзекона, разом вони заснували низку фірм – «І-доктор», «Поліком», «Кол» та інші.

Єдиним допущеним до участі конкурентом «Пріокому» на тендері «Укрпошти» було ТОВ «Астерос Україна». Ця фірма належить киянину Юрію Великому та кіпрський компанії «Астерос технолоджі солюшинз холдінгз лімітед», чиїми бенефіціарами є низка росіян: Ірина Макєєва, Юрій Бяков, Дмитро Кошелев, Борис Поляков та Михайло Гаврилов.

Нагадаємо, з грудня 2014 року «Укрпошту» очолює вінницький бізнесмен Ігор Ткачук. Це брат народного депутата від «Блока Петра Порошенка» Геннадія Ткачука. За словам нардепа від БПП Сергія Лещенка, Геннадій Ткачук входить в групу, яка орієнтується на спікера Володимира Гройсмана.

лещенко про ткачука укрпошта ігор ткачук

гройсман ткачук

Ігор Ткачук був одним з транспортних перевізників Вінниці, мером якої Гройсман був до переїзду у Київ у 2014 році на посаду віце-премєр-міністра.

Конкурс на повноцінного директора «Укрпошти» наразі блокується через суди. Минулої осені міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що система «робить усе аби керівники не призначались прозоро, адже тоді стане неможливо доїти держпідприємства та використовувати їх ресурс у власних інтересах».

Наразі у «Віснику держзакупівель» опубліковано оголошення про тендери «Укрпошти» на закупівлю послуг по розробці та підтримці програмного забезпечення на очікувану суму понад 54 млн грн.

Новые обещания