Глава киевского отделения Антимонопольного комитета Украины Станислав Толчин ездит на авто за 1,5 млн. грн.

21 Авг 2014 00:00

Начальник Київського відділення Антимонопольного комітету Станіслав Толчин не приховує свого розкішного автомобіля, а навпаки - їздить ним на роботу. Про це на своїй сторінці у Facebook написала Ксенія Карпенко.

'На фото глава Київського Антимонопольного комітету України Станіслав Марксович Толчин. І його автомобіль Maserati (від 1,5 млн грн в Україні). Очевидці кажуть, що це лише один екземпляр з його автопарку. Але я бачила тільки це авто', - пише очевидиця.

Ксенія Карпенко додає:

'Станіслав Марксович колишній гендеректор 'Макіїввугілля' (держкомпанія), також він обіймав посаду заступника голови Донецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Тобто зарплата (за офіційними даними) - 5-6 тис грн. Призначений у квітні 2013 року. Чомусь здається, що йому не хочеться жити по-новому. Тому що і по-старому добре зараз живеться'.

У чиновника справді недешеве і шикарне авто - Maserati GranTurismo у версії кабріолет. Двигуни для цих автомобілів виготовляє всесвітньовідома фірма Ferrari.

Незважаючи на таке дороге авто, Станіслав Толчин не спромігся навіть поремонтувати фасад будинку, де знаходиться його офіс - штукатурка відпала настільки, що видно цеглу.

9 квітня 2014 року прокуратура відновила розслідування п'яти кримінальних справ проти екс-керівника 'Макіїввугілля' Толчина. 

Йому інкримінується незаконне притягнення співробітників 'Макіїввугілля' до забезпечення особистої охорони. При цьому вони отримували зарплату, як працівники підприємства.

Про це повідомляють 'Донецькі вісті' з посиланням на джерела в органах прокуратури Донецької області. 

Він так само підозрюється в ухилення від сплати податків при закупівлі послуг і товарів для підприємства в 2008 році і у зловживанні владою, що спричинило за собою заподіяння збитків інтересам держави та порушення бюджетного законодавства в період 2009-2010 рр. 

Ще одне кримінальне провадження стосується відмови Толчина виконати рішення суду та перерахувати близько 1 млн грн до Пенсійного Фонду України та Фонд соціального страхування.

Новые обещания