Гетманцев розповів про призначення свого помічника заступником голови Податкової служби

18 Июл 2023 15:02

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики народний депутат Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу" у ВРУ) підтвердив, що виконувач обов’язків заступника голови Державної податкової служби Євгеній Сокур був його помічником.

Про це повыдомляє ЦЕНЗОР з посиланням на LIGA.net.

"Які стосунки з Сокуром? Стосунки добрі. Він дійсно був моїм помічником. Виконувачем обов’язків він став у травні 2022 року, а подання було у квітні. Тобто одразу після початку великої війни. В той час особливо охочих не було – жодної черги. І тоді це не було питанням статусу чи інших привілеїв. Навіть навпаки", – зазначив він.

Як пояснив Гетманцев, Сокура призначено в статусі "в.о.", бо зараз майже все керівництво податкової у статусі виконувачів обов’язки.

"Це принципова позиція керівництва Кабміну, з якою я абсолютно згоден. Коли людина спроможна виконувати свою роботу і демонструє ефективність та результат – її призначають. Як ні – звільнити її в цьому статусі набагато простіше", – зазначив нардеп.

Гетманцев спростував інформацію, що саме Сокур відповідає за систему моніторингу ризикових податкових накладних (СМКОР), але й про сферу відповідальності останнього, нардеп не уточнив. 

Новые обещания