Фигурант "дела Онищенко" сбежал, "забыв" внести залог в 20 млн

23 Фев 2017 13:01

Фігурант так званої «газової справи» Сергій Свіченко втік і наразі перебуває у розшуку. Про це повідомив журналіст «Наших грошей» із судового засідання, де розглядалося питання стосовно запобіжного заходу іншому підозрюваному.

Фігурант так званої «газової справи» Сергій Свіченко втік і наразі перебуває у розшуку. Про це повідомив журналіст «Наших грошей» із судового засідання, де розглядалося питання стосовно запобіжного заходу іншому підозрюваному.

Колишній директор ТОВ «Надра Геоцентр» і ТОВ «Карпатнадраінвест» Сергій Свіченко перебував шість місяців під домашнім арештом. Відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу, сукупний строк тримання особи під домашнім арештом під час досудового розслідування не може перевищувати шести місяців.

Відтак, детективи НАБУ в лютому подали клопотання про обрання Свіченку нового запобіжного заходу. Суд обрав для нього заставу у розмірі 20 млн грн, яку він повинен був внести протягом п’яти днів. Однак, Сергій Свіченко цього не зробив. І наразі його місце перебування невідоме.

Нагадаємо, Свіченко підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна і забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Відзначимо, що Свіченко влітку 2016-го, коли почалися затримання у справі Онищенка, вже намагався виїхати з України. 28 червня його затримали при спробі перетину кордону з Росією, де в нього є родичі і знайомі, повыдомляє: oligarh.org.ua

17 лютого цього року вісьмом затриманим підозрюваним у «газовій справі» було оголошено про те, що зібрані докази, достатні для складання обвинувального акту. Сторона захисту зараз знайомиться з матеріалами справи.

10 лютого апеляційний суд Києва зменшив у п’ять разів заставу для колишнього заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Вадима Шленчака, що теж проходить по даній справі. Згодом заставу у розмірі 10 млн грн за Шленчака вніс екс-голова правління ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» Владислав Байрака, і затриманий вийшов із СІЗО.

22 лютого апеляційний суд також зменшив заставу з 50 млн грн до 20 млн грн стосовно колишнього першого заступника голови правління «Укргазвидобування» Олександра Сомова.

Новые обещания