Фірма з орбіти Тригубенка «кинула» державну шахту, не заплативши 50 мільйонів за вугілля для «Центренерго»

27 Июл 2016 00:02

ДП «Вугільна компанія Краснолиманська» судиться із ТОВ «Торгівельний Дім-Ресурс» про стягнення 57,45 млн грн. заборгованості, інфляції та пені по договору поставки вугілля.

ДП «Вугільна компанія Краснолиманська» судиться із ТОВ «Торгівельний Дім-Ресурс» про стягнення 57,45 млн грн. заборгованості, інфляції та пені по договору поставки вугілля. Про це свідчить постанова Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 14 липня.

Йдеться про договір постачання вугілля від 18 серпня 2015 року. Як стверджує держпідприємство, «ТД-Ресурс» заборгувало за вугілля 47,26 млн грн. Також «Краснолиманська» нарахувала боржнику 3,81 млн грн. інфляційних втрат, 1,01 млн грн. 3% річних і 5,37 млн грн. пені.

6 червня цього року Господарський суд Дніпропетровської області повернув позовну заяву держкомпанії через несплату судового збору.

«Краснолиманська» клопотала про відстрочення сплати судового збору – 206 700 грн. (150 розмірів мінімальної заробітної плати, що складає 1378 грн.). Держпідприємство повідомило, що має на своїх рахунках тільки 178 тис грн.

14 липня апеляційний суд скасував ухвалу суду про повернення позовної заяви. Матеріали справи направлено в суд першої інстанції.

«ТД-Ресурс» раніше був записаний на харківського підприємця Ігоря Тупікова, що у період з 23 березня до 1 вересня 2015 р працював парламентським помічником нардепа Сергія Тригубенка («Блок Петра Порошенка»).

Віднедавна фірма зареєстрована у Запоріжжі на жительку Дніпропетровщини Олесю Гуляєву. Крім того, за даними судового реєстру, ця фірми була задіяна у конвертаційному центрі, що організував колишній співробітник податкової міліції Харківщини.

Як раніше повідомлялося в сюжеті телепрограми «Наші гроші», у вересні 2015 року «ТД-Ресурс» без тендеру отримало замовлення державного «Центренерго» на 520 млн грн. Шахта «Краснолиманська» недоотримала прибуток внаслідок посередництва на цих поставках «ТД-Ресурс». Крім того, в листопаді 2015 р ДП «ВК «Краснолиманська» уклала з «ТД-Ресурс» договір субпідряду, передавши право видобутку на своїх пластах. Це трапилося після зміни керівництва шахти, яке заявляло про тиск нардепа Сергія Тригубенка.

Голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець називає нардепа Сергія Тригубенка «смотрящим за вугільною промисловістю України. Над ним є ще вищий смотрящий – пан Кононенко».

Інша екс-помічниця Сергія Тригубенка – Юлія Сьомик – нині працює радником міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика. Брат Тригубенка Віталій нещодавно був призначений керівником прокуратури Херсонської області.

У 2015 році помічником нардепа Тригубенка був Ігор Балабанов, який в 2014-2015 роках очолював «Центренерго». Балабанова вважали зв’язковим між донецькими постачальниками вугілля та замголови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, куратором «Центренерго» у президентській силі.

Восени 2015 року новим директором шахти «Краснолиманська» став Олександр Дубовик, який раніше очолював ДП «Донбасантрацит» і був членом Партії регіонів.

В.о.директора «Центренерго» є Олег Коземко. Він обійняв цю посаду після відсторонення на початку вересня 2015 р. Ігоря Балабанова.

Новые обещания