Екс-«регіонал» Вадим Башун має повернути державі 14 соток у Біличанському лісі

6 Июн 2016 23:42

Суд витребував з незаконного володіння екс-депутата Київської облради від Партії регіонів (2010-2015) Вадима Башуна земельну ділянку площею 0,14 га, що розташована у Національному природному парку «Голосіївський».

Суд витребував з незаконного володіння екс-депутата Київської облради від Партії регіонів (2010-2015) Вадима Башуна земельну ділянку площею 0,14 га, що розташована у Національному природному парку «Голосіївський». Про це свідчить рішення Ірпінського міського суду від 28 квітня.

Цю ділянку у грудні 2008 року Коцюбинська селищна рада безоплатно передала у власність підставній особі, яка через півроку перепродала її Башуну. За договором купівлі-продажу ділянка коштувала 72 тис грн, пищуть nashigroshi.org

У 2014 році суди визнали недійсним рішення Коцюбинської селищної ради, а також держакт підставної особи на ділянку. Суди дійшли висновку, що селищна рада перевищила свої повноваження – ділянка знаходиться поза межами Коцюбинського, і належить до земель лісового фонду.

1 травня 2014 року указом президента межі національного природного парку «Голосіївський» було розширено на 6462 га за рахунок лісових земель КП «Святошинське лісопаркове господарство» (т.зв Біличанський ліс), в межах якого знаходиться вказана ділянка 0,14 га.

Суд зазначив, що ця територія ще з радянських часів була і залишається землями лісогосподарського призначення. Суд зобов’язав Башуна повернути ділянку державі.

Разом з тим суд встановив, що за аналогічною схемою екс-депутат придбав ще 11 ділянок у парку «Голосіївський». Вони теж оспорюються Генпрокуратурою у інших позовах.

Нагадаємо, у 2008 році Коцюбинська селищна рада роздала 72 га Біличанського лісу 501 громадянинові – місцевим депутатам, їхнім родичам і підставним особам (список осіб тут). Майже 100 з цих ділянок належить депутату Коцюбинської селищної ради Владиславу Євстєфєєєву; нині він програє судові спори щодо цієї землі.

У 2010 році Коцюбинська селищна рада роздала ще 501 га п’ятьом кооперативам, за якими стоять, зокрема, екс-«регіонал» Вадим Башун та екс-депутат Ірпінської міськради Валерій Пєший від «Батьківщини». Пєший раніше працював у відділі Держкомзему, і, за даними активістів, особисто підписував принаймні частину актів 2008 року. Прокуратура судиться з кооперативами. Зокрема, у 2014 році ВАСУ скасував рішення по ЖК «Біличанка», серед засновників якого був брат Євстєфєєєва.

Іншим рішенням Коцюбинська селищна рада виділила земельні ділянки загальною площею 630 га 1374 громадянам під будівництво. Прокуратура ще у 2012 році заявила, що оскаржила це рішення.

Святошинсько-Біличанський лісовий масив, розташований між Житомирським та Гостомельським шоссе, є дуже цінною територією у науковому, екологічному, природоохоронному та рекреаційному відношенні. Ця територія характеризується великим видовим різноманіттям рослин і тварин, деякі з них є рідкісними та зникаючими.

Новые обещания