Екс-прокурор Чернігівщини Володимир Стеценко призначений помічником Генпрокурора

10 Фев 2015 22:42

Дружина Володимира Стеценка, хоч і приїжджала кілька разів до чоловіка в Чернігів, але не виказувала бажання переїжджати сюди на постійне проживання.

Колишній прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко був призначений помічником нещодавно обраного Генпрокурора України Віктора Шокіна.

Цю інформацію підтвердив перший заступник міського голови Микола Миргородський, який є давнім другом колишнього прокурора, пише інтернет-видання «Город».

За словами Миргородського (а він і сам колись працював у прокуратурі), перехід до апарату Генпрокуратури - явне підвищення по службі для Володимира Стеценко.

На момент розмови з першим заступником ще не було відомо про призначення новим Генпрокурором Віктора Шокіна, тим не менш, Микола Миргородський не виключав таку можливість. У світлі підготовлюваного призначення він високо оцінював перспективи і свого друга - Володимира Стеценко.

Що ж до «покарання» екс-прокурора Чернігівської області, то Микола Миргородський розповів і про ймовірні причини переведення Володимира Стеценка у столицю. Він вважає, що мова про яке-небудь покарання взагалі недоречна, пише antikor.com.ua

На його думку, Володимир Стеценко перевівся до Києва за сімейними обставинами. Дружина Володимира Стеценка, хоч і приїжджала кілька разів до чоловіка в Чернігів, але не виказувала бажання переїжджати сюди на постійне проживання. На думку Миколи Миргородського, бажання бути ближче до дружини і малолітній дитині, а крім того(на думку журналістів «Городу»), більш привабливі перспективи в Генпрокуратурі, стали основним фактором відходу Володимира Стеценка з прокуратури Чернігівської області.

Додамо, що сьогодні, 10 лютого, президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді призначити Генеральним прокурором України саме Віктора Шокіна. Відповідний проект постанови зареєстрований у базі Ради під №2084. «За» проголосувало 318 депутатів.


Новые обещания