Донька Кривопішина була сусідкою дружини «Бабая», який контролював перевізників на вокзалі Кривопішина

28 Мар 2016 12:59

Донька екс-начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина мала земельну ділянку у Голосіївському районі Києва поруч з ділянкою дружини Юрія Багієва, кримінального авторитета на прізвисько «Бабай».

Донька екс-начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина мала земельну ділянку у Голосіївському районі Києва поруч з ділянкою дружини Юрія Багієва, кримінального авторитета на прізвисько «Бабай», якого судили за вимагання грошей від перевізників на Центральному залізничному вокзалі м.Києва. Про це свідчать дані кадастрової карти.

За даними кадастру, донька Олексія Кривопішина – Марія Кривопішина – свого часу мала земельну ділянку № 8000000000:79:694:0028 на вул. Ужгородська,23 у Голосіївському районі Києва, пишуть nashigroshi.org

До неї примикає ділянка № 8000000000:79:694:0058, що має адресу пров. Васильківський, 14, яка належить дружині Кривопішина – Любові Бєловій.

Сусідня ділянка № 8000000000:79:694:0054 на вул. Ужгородська,25 на кадастровій карті значиться як власність Олени Михайлівної Багієвої, яка була дружиною Юрія Багієва. Сьогодні вона користується дівочим прізвищем Давиденко.

багієва кривопішина1 кривопішина2

Чи залишаються рідні Кривопішина і Багієва власниками ділянок, перевірити неможливо, бо даних про ці ділянки у реєстрі майнових прав немає. У реєстрі відсутня інформація про зареєстровані до 01.01.2013 права на земельні ділянки, реєстрація яких проводилась органами земельних ресурсів.

Вокзальний "авторитет" Юрій Багієв

Вокзальний “авторитет” Юрій Багієв


У 2013 році управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС м.Києва завело кримінальну справу за вимагання коштів із перевізників на станції Київ – Пасажирський на Вокзальній площі. Обвинуваченими у справі проходили Юрій Багієв та його спільник Василь Курасов. За даними правоохоронців, на території залізничного вокзалу станції Київ – Пасажирський була штучно створена обстановка, коли за здійснення міжміських перевезень водії мусили платити Багієву і Курасову. Інакше вимагачі різали у маршрутках шини і били вікна.

Перевізники маршруту «м.Київ-м.Біла Церква» повідомили, що Багієв у змові з Курасовим вимагали від них по 100 грн. за кожне перевезення пасажирів, а в разі не виконання їх вимог, погрожували фізичною розправою та пошкодженням маршрутного таксі. Свідками події були диспетчер автопарку і водій.

Кримінальне провадження відкрили за заявою перевізника. Однак на суді потерпілий дав покази, які відрізнялися від тих, що він дав при поданні в міліцію заяви про злочин. Так раніше він повідомив міліцію, що Багієв вимагав у нього гроші об 11 год., а на допиті в суді «десь біля 12.00». Крім того, він стверджував, що не був зареєстрований журналі відвідувачів УБОЗ, тоді як у журналі знайшли відповідний запис.

Тому суд вирішив, що потерпілий спотворив факти, які мають значення для вирішення провадження, зокрема час вчинення злочину. Інші водії, які були свідками, теж не змогли дати однакових показань щодо часу злочину, стверджували, що це було близько 11-12 год., а один водій заявив, що це сталося о 10 годині. Ще два водії заявили суду, що не були очевидцями подій, а дали показання про події з чужих слів.

Суд поставив під сумнів також місцезнаходження потерпілого на момент злочину. Так, дані про дзвінки з його мобільного телефону свідчать, що у день вчинення злочину телефон з 10.00 до 21.00 перебував у радіусі дії м. Біла Церква. Потерпілий плутався у свідченнях, повідомляв, що лишив телефон у Білій Церкві у знайомої, яка потім передала його маршруткою в Київ.

Також суд визнав неналежним доказом протокол впізнання потерпілим Багієва по фотознімках. Зокрема суд звернув увагу на те, що впізнання провів слідчий, який на той час ще не мав доручення на слідчі дії і не мав права збирати докази. Крім того, згідно з КПК фото для впізнання не повинні мати різких відмінностей, а на одному з фото підозрюваний був у окулярах.

19 січня 2015 року Юрія Багієва та Василя Курасова виправдали у зв’язку з недоведеністю злочину. Прес-секретар прокуратури м.Києва Олена Яхно тоді повідомила ЗМІ, що прокурор подаватиме апеляцію. Про оскарження цього вироку наразі нічого невідомо.

Олексій Кривопішин вже щось радить меру Києва Віталію Кличку.

Олексій Кривопішин вже щось радить меру Києва Віталію Кличку.


Відомо, що Багієв уже був і раніше судимий за вимагання і амністований у квітні 2013 р. з випробувальним терміном 3 роки. Сам «Бабай» в інтерв’ю ЗМІ звинувачення заперечував і називав себе бізнесменом. Свої проблеми з правоохоронцями він пояснив тим, що МВС на Південно-Західній залізниці вимагало у нього хабарі, які він не хотів платити.

Багієв розповів, що у 90-х зробив бізнес на перевезеннях на Центральному залізничному вокзалі в Києві.

У 1985-1993 рр. заступником директора Центрального залізничного вокзалу був Олексій Кривопішин. Центральний залізничний вокзал належить до Південно-Західної залізниці, яку до 2015 р. Кривопішин очолював з 2002 року при чотирьох президентах України. У 2016 році він став радником мера Києва Віталія Кличка.

Новые обещания