Дмитро Ярош: Я не мав честі воювати пліч-о-пліч з Валентином Лихолітом, але від фронтових побратимів чув про нього лише позитивні речі

2 Июл 2016 14:39

Лихоліт має бути на волі. Його справу повинен розглядати справедливий прозорий суд.

Дмитро Ярош

Я не мав честі воювати пліч-о-пліч з Валентином Лихолітом, але від фронтових побратимів чув про нього лише позитивні речі. 

Разом з іншими воїнами-афганцями він відстоював Майдан, а вже незабаром стояв біля витоків одного з перших добровольчих батальйонів, які зупинили російсько-терористичну агресію на сході нашої держави. Він має репутацію сміливого воїна і справжнього патріота України. Усі, хто близько знає легендарного "Батю", переконані: він міг зробити щось незаконне тільки з точки зору законів мирного часу, непридатних для оцінки подій, що відбуваються у зоні масштабного збройного конфлікту.

Валентин Лихоліт - кавалер ордену «За мужність» III ступеня. Він ні від кого не ховався, і утримування його під вартою - не менший злочин, ніж звільнення з-під варти сепаратистів, ворогів України, що відбувається регулярно. Ставлення до добровольців, як до "вовків в овечій шкурі", а до терористів - як до "заблудлих овечок", готовність влади звинувачувати у кримінальних злочинах захисників України і пробачати її ворогів є подвійним стандартом, якому необхідно покласти край.

Лихоліт має бути на волі. Його справу повинен розглядати справедливий прозорий суд. Якщо буде з'ясовано, що вчинювані ним дії не мали ціллю особисте збагачення, а "потерпілими" були терористи та їхні посібники - справу має бути закрито.




Новые обещания