Бойовики дозволили працювати в "ЛНР" мережі автозаправок WOG. Оновлено

23 Фев 2016 13:06

В грудні 2015 року виконуючий обов’язки міністра палива, енергетики та вугільної промисловості самопроголошеної ЛНР Олег Юрченко заявив про намір створити "державне унітарне підприємство" "Луганськнафтопродукт".

В грудні 2015 року виконуючий обов’язки міністра палива, енергетики та вугільної промисловості самопроголошеної ЛНР Олег Юрченко заявив про намір створити "державне унітарне підприємство" "Луганськнафтопродукт" на базі якого буде працювати мережа "державних" АЗС.

"У державного унітарного підприємства "Луганськнафтопродукт" будуть свої заправки. Це буде мережа заправок народних, близько 80", - зазначив він.За словами в. о. міністра, "державні" АЗС будуть діяти по всій території т.зв."ЛНР".

«РЕСПУБЛИКИ» - СВЕРХ ПРИБЫЛЬНЫЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ДЛЯ ИХ РУКОВОДСТВА И ИХ КУРАТОРОВ


Виконуючи розпорядження Плотницького щодо створення мережі "народних" АЗС т.зв. "міністерством палива та енергетики" спільно з МВС ЛНР, МГБ ЛНР, податковими органами і "Фондом держмайна ЛНР" було проведено перевірку правового статусу всіх АЗС розташованих на території "республіки".

Мета перевірки - "націоналізація" тих АЗС, власники яких не пройдуть перереєстрацію у податкових органах т.зв. "ЛНР" і не погодяться працювати на умовах Плотницького.

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа" 22 січня 2016 року голова т. зв."держкомітету податків і зборів" С.Бородін виступаючи на засіданні "ради міністрів ЛНР" прозвітував про хід "націоналізації" АЗС,які не пройшли перереєстрацію у податкових органах "республіки". У своєму виступі С.Бородін підкреслив,що з 82 АЗС які планували "націоналізувати" описано вже 67. По 14 АЗС предані матеріали для прийняття рішення щодо визнання їх "безхозними", по 28 АЗС акти передали "державному унітарному підприємству" "Луганськнафтопродукт" для створення на їх базі мережі "народних" АЗС. До кінця січня Бородін пообіцяв підготувати матеріали щодо визнання "безхозними" всіх 82 АЗС.

"Але є одна причина,чому їх буде набагато менше за кількістю. Причина в тому, що мережа АЗС "WOG" і "Пропан" офіційно оформили докумети",-зауважив голова "держкомітету податків і зборів" самопроголошеної ЛНР Бородін.

Примітно, що мережа АЗС "WOG" буде другою компанією,яка пройшла перереєстрацію у податкових органах т.зв. "ЛНР" і якій фактично буде дозволено працювати на ринку реалізації нафтопродуктів на території самопроголошеної республіки.

Як повідомлялося раніше,у "ЛНР" прийнято рішення про повернення до роботи на теренах "республіки" мережі АЗС "Східні ресурси".ТОВ "Східні ресурси" працює на ринку Луганської області з 1994 року. Крім мережі АЗС, компанія мала у власності Луганську нафтобазу. "Східні ресурси" є джобером "ТНК-ВР Коммерс", більша частина АЗС працювала під брендом "ТНК" і мала 37 АЗС на Луганщині. Власником мережі є Володимир Шостак, депутат Луганської обласної ради від Партії регіонів.

censor.net.ua


АЗК WOG не працюють у зоні АТО з 2014 року

23.02.2016

Компанія WOG не веде жодної господарської чи підприємницької діяльності на територіях, що не підконтрольні українській владі, починаючі з початку ведення бойових дій на сході України.

Від імені мережі WOG до правоохоронних органів України, у зв’язку із захопленням терористами декількох АЗК на тимчасово окупованій території, неодноразово скеровувалися відповідні заяви про злочини.

«З часу подання нами перших заяв про захоплення терористами майнових комплексів WOG на території Луганської та Донецької областей пройшло вже більше, аніж півтора року. Жодної реакції з цього приводу поки що немає. І до цього часу, нам достеменно не відома доля захоплених у зоні АТО наших АЗК, оскільки ми не маємо жодної можливості впливу чи контролю над їх діяльністю.

Більше того, компанія WOG ніколи не вповноважувала третіх осіб на представництво, чи ведення господарської діяльності від нашого імені у зоні АТО. Ні про які домовленості із самопроголошеною владою так званих "ЛНР“ та "ДНР“ взагалі мови бути не може. Ми не працюємо у зоні АТО з 2014 року.

Загалом, подібна ситуація сьогодні склалася не лише у компанії WOG. Об’єктивно, усі інші оператори нафтового ринку, які до початку ведення бойових дій на сході країни, мали там свої представництва, наразі втратили майно і понесли значних збитків”, — зазначив генеральний директор компанії WOG Сергій Корецький, коментуючи повідомлення окремих осіб у соціальних мережах.

Крім того, інформуємо, що через відсутність адекватного реагування з боку правоохоронних органів, на заяви компанії WOG, щодо захоплення терористами майнових комплексів підприємства, на початку лютого 2016 року, нами повторно були скеровані заяви про злочини терористів по відношенню до нашої компанії, до поліції Луганської області.

Документ за посиланням: Документ

Разом з тим, реагуючи на повідомлення, яке у соціальних мережах поширив співголова громадської Ініціативи “Права справа” Дмитро Снєгирьов, компанія WOG уповноважена заявити наступне.

Твердження громадянина Д.Снєгирьова про те, що “мережа АЗС "WOG“ офіційно оформила документи, та пройшла перереєстрацію у податкових органах т.зв. "ЛНР“, і якій фактично буде дозволено працювати на ринку реалізації нафтопродуктів на території самопроголошеної республіки”, — не відповідають дійсності, і є такими, що шкодять діловій репутації компанії WOG.

Відповідно, компанія WOG вимагає від громадянина Д. Снєгирьова спростування власних неперевірених і неправдивих даних.

Крім того, юристи компанії наразі вивчають можливість подання судового позову до Д. Снєгирьова з метою захисту, честі гідності і ділової репутації компанії.

Cb-K_OUWoAA8lUa.png

Новые обещания