Близькі фірми розпиляли 135 мільйонів на коштовні водогони Дніпропетровщини

26 Фев 2016 12:31

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 8 і 12 лютого акцептував пропозиції ТОВ «Ліко-Енерго» на низці тендерів по будівництву водогонів на загальну суму 135,47 млн грн.

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 8 і 12 лютого акцептував пропозиції ТОВ «Ліко-Енерго» на низці тендерів по будівництву водогонів на загальну суму 135,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року фірма виконає:

  • реконструкцію ділянок магістрального водоводу Макорти – НФС – м. П’ятихатки за 59,82 млн грн.
  • будівництво магістрального водогону Південне – Першотравневе Нікопольського р-ну. за 47,47 млн грн.
  • будівництво підвідного водоводу до с. Андріївка та с. Радевичеве Широківського р-ну за 24,82 млн грн.

Крім того, до кінця 2016 року збудують підвідний водовід від с. Михайлівка до с. Катеринівка Апостолівського р-ну за 3,36 млн грн, пишуть nashigroshi.org

На всі тендери прийшло по 2-4 фірми з дешевшими на 1-30% заявками, які усі були відхилені через претензії до документів.

Відтак єдиними допущеними конкурентами на двох тендерах стало ПП «Універсалгазбуд», на ще одному – ТОВ «Технодетальпром».

Фірма «Ліко Енерго» зі статутним капіталом 2 тис грн. зареєстрована у 2013 році в с. Кіровка Криворізького р-ну. Засновницею є Олена Черепашенко, котра значиться контактною особою «Універсалгазбуду».

«Універсалгазбуд» належить Олександру Олексійовичу Борисюку, а «Технодетальпром» – Віктору Олексійовичу Борисюку.

Раніше засновником «Універсалгазбуду» був Сергій Ларіоненко, бізнес-партнер замкерівника Комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю в Дніпропетровській області ВГО «СГОУ «Народна рада» Олександром Юровських та Дмитром Шапраном, сином голови правління ЗАТ «Царичанський завод мінеральних вод» Сергія Шапрана – екс-депутата Дніпропетровської облради від блоку Лазаренка.

Фірми «Ліко Енерго» і «Технодетальпром» досі не перемагали на державних тендерах. «Універсалгазбуд» із 2008 року виграв їх на 435,40 млн грн.

Новые обещания