Бази даних Генпрокуратури обслуговує фірма росіянина

30 Янв 2015 10:36

Засновником ТОВ «Летограф ІТ Консалтинг і послуги Україна» є росіянин Гліб Лукін та болгарська компанія «Нікеа Топ 906», засновником якої є той же Лукін.

Обслуговувати бази даних Генпрокуратури з обмеженим доступом до кінця року буде компанія, яку СБУ ще у 2012 році підозрювало у можливому завданні шкоди національній безпеці. Про це йдеться у сюжеті Олександра Гуменюка у «Слідство.Інфо».

У 2012 році ТОВ «Летограф ІТ Консалтинг і послуги Україна» хотіло стати учасником реалізації проекту електронної взаємодії у секретаріаті Кабміну. При цьому її цінова пропозиція становила всього 1 гривню. Тоді СБУ попередило тодішнього прем’єра Миколу Азарова, що у випадку залучення вказаної фірми можливий витік відомостей з обмеженим доступом, розголошення яких може завдати шкоди національній безпеці держави.

ТОВ «Летограф ІТ Консалтинг і послуги Україна» не виграло тендер Кабміну. Натомість наприкінці 2012 року фірма отримала підряд від Генпрокуратури вартістю 4,11 млн грн. на поставку ліцензійного програмного забезпечення для 185 користувачів. А у грудні 2014 року фірма за процедурою закупівлі в одного учасника отримала від ГПУ замовлення на обслуговування бази даних з обмеженим доступом «Єдина система статистики та аналізу» за 920 тис грн. Підприємство буде супроводжувати та модифікувати систему.

Замовляючи послуги у «Летографа», Генпрокуратура була зобов’язана погодити дану закупівлю з Державною агенцією з питань електронного урядування. Однак цього зроблено не було.
Засновником ТОВ «Летограф ІТ Консалтинг і послуги Україна» є росіянин Гліб Лукін та болгарська компанія «Нікеа Топ 906», засновником якої є той же Лукін.

Гліб Лукін також володіє російськими компаніями «Летограф» і «Летограф ІТ консалтинг і послуги». Крім того він входить до складу ради директорів ВАТ «Особливе конструкторське бюро Салют», яке є учасником федеральної цільової програми «Розвиток оборонно-промислового комплексу Російської Федерації на 2011-2020 роки».

Новые обещания