Бізнесмен Павло Фукс вибачився за дії своєї озброєної охорони, яка обшукала авто «Схем»

7 Окт 2016 22:26

Під час інциденту 29 вересня троє невідомих озброєних людей підійшли до автомобіля знімальної групи і наказали вийти з нього. Журналіст Михайло Ткач вийшов і одразу показав журналістське посвідчення Радіо Свобода.

На редакційну пошту Радіо Свобода надійшло звернення від російського бізнесмена Павла Фукса, в якому він просить вибачення за дії своєї озброєної охорони, яка у ніч на 29 вересня біля VIP-терміналу аеропорту «Київ», погрожуючи зброєю, обшукала журналістів програми «Схеми», коли ті знімали матеріал про приватні літаки високопосадовців.

«Я шкодую про дії охорони щодо журналістів і про завдані їм неприємні переживання. В умовах швидкого реагування співробітники охорони, в першу чергу, керуються міркуваннями безпеки. Вжиті ними заходи не несли злого умислу, хоча й були надмірно різкі. Прошу вибачення у журналістів і членів знімальної групи програми «Схеми» і прошу вважати конфлікт вичерпаним», – йдеться у зверненні.

Під час інциденту 29 вересня троє невідомих озброєних людей підійшли до автомобіля знімальної групи і наказали вийти з нього. Журналіст Михайло Ткач вийшов і одразу показав журналістське посвідчення Радіо Свобода.

Після чого невідомий чоловік у цивільній формі, погрожуючи пістолетом, почав у грубій формі вимагати відчинити двері автомобіля. Лише після того, як автомобіль обшукали, один зі співробітників показав нібито службове посвідчення старшого лейтенанта спецпідрозділу «Титан», нині розформованого.

Озброєні люди, за спостереженнями знімальної групи, охороняли приватну особу – а саме російського бізнесмена Павла Фукса. Він приземлився на приватному літаку й вийшов із VIP-терміналу аеропорту «Київ» у супроводі цих осіб невдовзі після інциденту.

Речник Національної поліції України Ярослав Тракало повідомив Радіо Свобода, що розслідування інциденту перебуває на контролі у голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе.

«Ми вже встановили, що це були справді працівники поліції охорони. Управлінням внутрішньої безпеки Київської області розпочато службову перевірку», – повідомив він.

За його словами, вже опитаний керівник групи, який тоді був на місці.

«Наразі ми збираємо матеріали. Будуть опитані інші члени групи, які там були, які брали участь в цьому інциденті. І за результатами цієї службової перевірки, якщо буде встановлено факт того, що вони перевищили свої повноваження чи поводились не так, як мають поводитись поліцейські, вони, безумовно, понесуть покарання відповідноі до законодавства», – зазначив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

Новые обещания