Бійці, які захопили в полон Алєксандрова та Єрофєєва, знаходяться під арештом

25 Май 2016 17:15

Бійці, завдяки яким Україна має доказ участі регулярних підрозділів Збройних сил Росії у боях на боці сепаратистів, перебувають під домашнім арештом.

Бійців 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, які захопили в полон спецназівців ГРУ Росії Єрофєєва і Александрова в бою під містом Щастя Луганської області у травні 2015 року, військова прокуратура підозрює в організації контрабанди у «транснаціональних масштабах» і у вбивстві Андрія Галущенка і Дмитра Жарука, які працювали у мобільній групі, що боролася із контрабандою в АТО.

Бійці, завдяки яким Україна має доказ участі регулярних підрозділів Збройних сил Росії у боях на боці сепаратистів, перебувають під домашнім арештом. Як повідомив комбриг 92-ї бригади Віктор Ніколюк, розвідникам Олександру Свідро і Павлу Долженку, окрім замаху на вбивство, інкримінують перевезення наркотиків на 25 мільйонів гривень і ще на мільйон звичайної контрабанди.

Комбриг, який теж брав юбезпосередню участь у захопленні Єрофєєва і Александрова, відкидає звинувачення. Наразі військова прокуратура вважає його організатором угруповання, що кришувало контрабанду і здійснило замах на групу «Ендрю» Андрія Галущенка.

О 21:00 на Громадському журналісти «Слідства.Інфо» покажуть, як живуть бійці із 92-ї бригади, завдяки яким Україна обміняла Надію Савченко на полонених спецназівців ГРУ.

Нагадаємо, 25 травня льотчицю Надію Савченко обміняли на російських спецпризначенців Алєксандра Алєксандрова та Євгенія Єрофєєва.

У МЗС оприлюднили список утримуваних в Росії українців.

Після прибуття президентського літака з Савченко на борту, представник України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко заявила, очікує до кінця травня повернення з Росії ще двох українців.

Новые обещания