Аркадій Корнацький: Корупційна земельна мафія позбавила простих українців права на безоплатну приватизацію землі

19 Фев 2016 17:06

Законопроект №2279, ухвалений 18 лютого Верховною Радою України, позбавляє простих незаможних українців можливості отримувати земельні ділянки, тому що запроваджує обов’язковість земельних аукціонів.

Про це заявив народний депутат України від Миколаївщини Аркадій Корнацький.

—Із частини другої статті 134 Земельного кодексу України вилучено абзац 16, згідно яким не підлягали продажу через аукціони земельні ділянки,що надаються громадянам для фермерського господарства, особистого селянського господарства, ведення садівництва, присадибні ділянки (на яких будуються індивідуальні житлові будинки з господарськими спорудами), землі під дачі, гаражі тощо. Тепер вони мають передаватися у власність виключно через аукціони. Запитується: у змозі будь-яка проста людина перемогти в аукціоні бодай невеликого бізнесмена або просто заможну людину, того ж чиновника? Звісно, ні!, — наголосив народний депутат.

—А через вилучення із тієї ж статті 134 ЗКУ абзацу 26 безоплатне отримання громадянами землі, в тому числі земельних часток (паїв) працівниками державних сільгосппідприємств, соціальної сфери села і пенсіонерами з іх числа — повністю унеможливлюється! — додав він, пише nikpravda.com.ua

За словами Аркадія Корнацького, під виглядом боротьби з корупцією в земельній сфері три фракції Верховної Ради — Блоку Петра Порошенка, Народного фронту і Радикальної партії — у рази розширили можливості для земельного здирництва. Те, що раніше було безкоштовним, тепер має бути для українців платним: наприклад, землю під хату в селі, селищі українці тепер купуватимуть на аукціонах, а чиновники набувають у декілька разів більших корупційних можливостей, ніж мають зараз.

—Головна підлість законопроекту №2279, його злочинна суть – у позбавленні простого народу, щонайперше селян, можливості отримати землю для забезпечення своєї життєдіяльності! Замовники цього законопроекту й солідарні з ними автори захотіли «накласти лапу» на землі, які поки що можуть дістатися простому народу, – наголосив він.

Корнацький звернувся до Голови ВРУ Гройсмана із закликом іти у відставку після підписання даного законопроекту, а до Президента Порошенка – ветувати цей антинародний і корупційний закон.

Новые обещания