Анатолій Гриценко: Нуланд привезла до Києва план капітуляції. З цим планом Порошенко погодився

26 Апр 2016 21:26

Капітуляція спланована на травень-липень. Слово за Радою.

Анатолій Гриценко

Капітуляція спланована на травень-липень. Слово за Радою.

Нуланд привезла до Києва план капітуляції. Презентувала фракціям. Наголошує, що з цим планом Порошенко погодився у Мінську - тож треба виконувати. Попри те, що Росія з бойовиками з самого початку 420 днів поспіль його не виконували, продовжували вбивати наших солдат і цивільних людей. Зараз від України вимагають: 
1 - прийняти окремий закон про вибори на окупованих територіях;
2 - проголосувати зміни до Конституції з "особливим статусом";
3 - амністувати бойовиків/терористів/сепаратистів;
4 - провести вибори на окупованих територіях в умовах відсутності контролю України над своїм Державним кордоном, без виведення російської техніки і військ з території України. Тобто саме так, як Порошенко підписав (руками Кучми) у Мінську.
Закони і зміни до Конституції вимагають прийняти в травні, провести вибори - в липні. Про Крим не згадують, бо немає про нього згадки і в Мінських угодах. Знаючи Порошенка, не сумніваюся, що Мінську капітуляцію він зараз знову медійно подаватиме як перемогу, залякуючи парламент війною і жертвами. Втім, з Порошенком усе ясно. З партнерами так само: вони хочуть скоріше абияк приглушити проблему, відновити партнерство з Росією і спокійно йти на свої вибори. Тож тепер слово за Радою - без її голосувань/рішень ніякі свої плани не здійснять ні Порошенко, ні зарубіжні партнери.


Новые обещания