Акцію-попередження провели активісти в Ворохті: висадили 50 ялинок, вимагаючи від чиновників ремонту дороги

7 Апр 2017 10:17

У Ворохті пройшла попереджувальна акція протесту за участю представників Самооборони”, громадської організації “Екологічна Ворохта” та мешканців селища.

У Ворохті пройшла попереджувальна акція протесту за участю представників Самооборони”, громадської організації “Екологічна Ворохта” та мешканців селища.

Активісти посадили на дорозі Р-24 Татарів - Кам'янець–Подільський півсотні хвойних дерев.

Мета акції полягала в тому, аби звернути увагу посадовців на стан дороги та провести капітальні ремонтні роботи.

“Селище дуже привабливе для туристів. Але багато людей не приїжджають сюди через погані дороги. У нас є красиві гори Карпати, але немає якісних доріг”, - говорять ворохтяни.

За словами очільника ГО “Екологічна Ворохта” Петра Кремощука, влада вже понад десятиліття обіцяє відремонтувати трасу. Ремонт вже починали два роки тому. Але проклали тоді один шар покриття на одному кілометрі. І на тому все. Другий шар ніхто не стелив.

 “Народний обранець від “ВОЛІ” Юрій Дерев'янко зміг домогтися, аби гроші на дорогу у Ворохті виділили в 2015 році. Однак, як ми бачимо, проклали тільки один шар покриття. І все. І тепер дорога практично розсипається”, - каже активіст.

Також він зазначив, що і того року були заяви про ремонт дорожнього покриття. Але роботи розпочали зі Снятина, бо місцевий депутат Ю. Соловей зумів “вибити” кошти саме на його округ.

“Наше селище ремонту не дочекалося. І мешканці Ворохти самі позасипали ями щебенем”, - розповідає Петро Кремощук.

Громада, за його словами, готова до рішучих дій.

“Те, що ми посадили 50 ялинок на дорозі, допоможе привернути увагу чиновників до цієї проблеми. Тому, якщо до кінця травня вони нічого не зроблять, ми усією Ворохтою прийдемо під стіни облради та облдержадміністрації і заблокуємо їх роботу”, - говорить очільник ГО “Екологічна Ворохта”.

Наразі активісти пишуть звернення до глави держави, очільників Уряду і «Укравтодору».

“Вони повинні пояснити нам, як і коли відремонтують дорогу у Ворохті. Бо 11 років пустих обіцянок вже наситили нас по саме горло”, - обурюється П. Кремощук. 

Ялинки ж, за словами учасників акції, не постраждають: їх посадять поруч з Будинком культури.

 

 

 

Новые обещания