54 народних депутати приховують свій чи родинний бізнес

25 Дек 2015 18:45

Не задекларували бізнес свій і родини щонайменше 54 нардепи, тобто кожен восьмий депутат.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), пишуть "Наші гроші".

В 52 випадках в декларації не вказано бізнес самого депутата, в 45 - бізнес членів його родини (найчастіше дружини або чоловіка). Ще в двох випадках йдеться про спільний з членами родини бізнес. Усього не задекларовано 100 фірм.

Найбільша кількість незадекларованого бізнесу на одну людину – це 10 компаній Сергія Драюка ("Народний Фронт"). Він вніс дані про статутні внески у профайл на сайті Верховної Ради тільки після того, як ЗМІ опублікували новину про порушення.

Найбільше нардепів із не задекларованим бізнесом виявилося у "Блоці Петра Порошенка" – 15 осіб. На другому місці "Народний Фронт" – 10 депутатів. Від "Опозиційного блоку" і "Волі народу" бізнес не задекларували по 6 депутатів, з "Відродження" і "Батьківщини" – по 4, від "Самопомочі" – 3, від "Радикальної партії" – 2, решта троє зі списку – позафракційні.

Зокрема, до переліку депутатів-порушників увійшли голова фракції "Народний Фронт" Максим Бурбак, голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко, співвласник агрохолдингу "Нібулон" Андрій Вадатурський ("БПП"), Євгеній Гєллєр ("Відродження"), Андрій Деркач ("Воля Народу"), Григорій Немиря ("Батьківщина"), Михайло Поплавський ("Воля народу").


Новые обещания